Elon Musk susține că Vladimir Putin ar avea mai mulți bani, în comparație cu el: „Cred că este semnificativ mai bogat decât mine”

Elon Musk susține că Vladimir Putin ar avea mai mulți bani, în comparație cu el: „Cred că este semnificativ mai bogat decât mine
Elon Musk / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 27/03/2022, 16:58
Actualizat: 27/03/2022, 17:06

CEO-ul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, a susținut  – în cadrul unui interviu – că președintele rus are mai mulți bani decât el. El a fost întrebat despre titlul său de cel mai bogat om din lume.

  • „Cum te simţi, fiind – la o avere netă de aproximativ 260 de miliarde de dolari – perceput ca fiind cea mai bogată persoană de pe pământ?”, a întrebat Mathias Döpfner, CEO-ul companiei-mamă a Business Insider, Axel Springer.
  • „Cred că Putin este semnificativ mai bogat decât mine”, a răspuns Musk. CEO-ul Tesla şi-a reluat titlul de cea mai bogată persoană din lume la sfârşitul anului 2021, când l-a depăşit, din nou, pe Jeff Bezos de la Amazon.

Și altii au speculat că preşedintele rus ar putea fi cel mai bogat om din lume, finanţatorul Bill Browder depunând mărturie în 2017 cum că Putin „a acumulat 200 de miliarde de dolari din câştiguri obţinute rău”.

Însă, despre averea preşedintelui rus Vladimir Putin nu se știu prea multe, pentru că totul e învăluit în mister. Nimeni nu ştie exact cât de mare este sau unde este ascunsă, scrie Adevărul.

Totuși, de-a lungul timpului, despre liderul de la Kremlin s-a spus că ar deţine un palat de 1,4 miliarde de dolari la Marea Neagră şi un apartament de 4 milioane de dolari în Monaco.

Kremlinul susţine că Putin câştigă un salariu anual de 140.000 de dolari. Activele sale dezvăluite public includ un apartament de 800 de metri pătraţi şi trei maşini.

Conform datelor transmise de Fortune.com, se zvoneşte că Putin ar fi proprietarul conacului de 190.000 de metri pătraţi, aşezat pe o stâncă care are vedere la Marea Neagră.

Această proprietate de coastă este reputată ca fiind cea mai mare reşedinţă privată din ţară şi îi serveşte drept palat privat, numit „Cabana lui Putin”, valoarea sa fiind estimată la suma de 1,4 miliarde de dolari.

Kremlinul neagă, însă, proprietatea lui Putin asupra palatului, spunând că aparţine unui om de afaceri bogat. Analiştii ruşi o numesc o minciună flagrantă, spunând că niciun om de afaceri nu poate avea proprietăţi păzite de FSB (serviciul federal de securitate al Rusiei) cu o zonă interzisă de zbor deasupra sa.

Potrivit sursei citate, Putin ar deţine alte 19 case şi 700 de maşini, pe lângă 58 de avioane şi elicoptere, inclusiv un avion de 716 milioane de dolari numit „Kremlinul Zburător” care are o toaletă din aur.

Mai mult, oficialul deţine și un un megayacht de 100 de milioane de dolari proiectat de un producător de submarine nucleare din marina rusă.

Pe lângă toate acestea, faimoasele Panama Papers au dezvăluit o reţea de tranzacţii şi împrumuturi secrete offshore în valoare de 2 miliarde de dolari îndreptate către Putin în 2016. Sursa citată menţionează că Putin neagă astfel de informaţiii, recunoscând doar o formă diferită de bogăţie.

„Sunt cel mai bogat om, nu doar din Europa, ci din întreaga lume: adun emoţii. Sunt bogat prin faptul că poporul mi-a încredinţat de două ori conducerea unei mari naţiuni precum Rusia. Cred că aceasta este cea mai mare bogăţie a mea”, spunea, la un moment dat, Putin.

În urma invaziei Ucrainei, SUA şi ţările occidentale au implementat sancţiuni care vizează Rusia, principalii aliaţi ai lui Putin şi chiar pe preşedintele rus.

De altfel, în același interviu, Musk şi-a exprimat părerea şi despre invazia rusească, CEO-ul Tesla spunând că este imperativ ca Putin să fie oprit.

„Cred că guvernul american a făcut mai mult decât îşi pot da seama oamenii. Dar pur şi simplu nu a fost foarte public. Dar este important să facem ceva serios. Cel mai bogat om din lume sau nu: Nu putem să-l lăsăm pe Putin să preia Ucraina. Aceasta este o nebunie”, i-a spus Musk lui Döpfner.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii