Emmanuel Macron susține că dialogul cu Vladimir Putin a încetat după masacrele descoperite în Ucraina

Emmanuel Macron susține că dialogul cu Vladimir Putin a încetat după masacrele descoperite în Ucraina
Sursa: Profimedia
Publicat: 19/04/2022, 02:55
Actualizat: 19/04/2022, 03:04

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin a încetat după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina.

”De la masacrele pe care le-am descoperit în Bucea și în alte orașe, războiul a luat o altă întorsătură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac pe viitor”, a spus Macron pentru televiziunea France 5, scrie Reuters.

Rusia a numit acuzațiile că forțele sale care au executat civili în Bucea în timp ce ocupau orașul drept un ”fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni și a călătorit în capitala Ucrainei, Kiev, Macron a spus că nu este nevoie de o demonstrație de sprijin în sine după invazia Rusiei,

”Mă voi duce la Kiev, dar mă voi duce acolo să aduc ceva util cu mine… pentru că este evident că nu trebuie să călătoresc acolo pentru a arăta acest sprijin”, a spus Macron, adăugând că a vorbit în jur de 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Dacă merg la Kiev, va fi pentru a face diferența”, a spus el.

Kremlinul spune că a lansat o ”operațiune militară specială” pentru demilitarizarea și ”eliberarea” Ucrainei de extremiștii naționaliști. Ucraina și Occidentul spun că Putin a lansat un război de agresiune neprovocat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase