Eurodeputatul Cristian Busoi (PNL), după întâlnirea cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală : „România trebuie să fie ambițioasă și să folosească toate oportunitățile financiare pentru a se adapta erei digitale. Primii pași au fost făcuți”

Eurodeputatul Cristian Busoi (PNL), după întâlnirea cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală : România trebuie să fie ambițioasă și să folosească toate oportunitățile financiare pentru a se adapta erei digitale. Primii pași au fost făcuți
Publicat: 01/10/2020, 17:07
Actualizat: 01/10/2020, 18:29

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Busoi, scrie pe Facebook, că în urma schimbului de opinii cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală, Thierry Breton, eurodeputatul român a pus accent asupra anumitor teme conectate cu politică digitală, totdată transmițând cititiorilor săi că România  trebuie „să atragă toate oportunitățile financiare, pentru a se adapta noilor cerințe de pe piață și transformărilor la nouă era digitală, primii pași fiind făcuți în acest sens”.

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, anunta, că în schimbul de opinii cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală, eurodeputatul român a pus accent pe îmbunătățirea conectivității și securitatea datelor, suveranitatea digitală a Europei, dezvoltarea unui cloud europen și producerea microprocesoarelor performante în Europa, în contextul în care supremația digitală prespune colectarea, gestionarea și analiza datelor pentru energie, transporturi, fabrici – industrie și asistență medicală.

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: “Am avut astăzi în Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie un schimb de opinii cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală, Thierry Breton, pe tema digitalizării“

„Am avut astăzi în Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie, pe care o conduc în Parlamentul European, un schimb de opinii cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală, Thierry Breton, pe tema digitalizării. În timpul discuțiilor noastre am pus accent pe îmbunătățirea conectivității și securitatea datelor, suveranitatea digitală a Europei, dezvoltarea unui cloud europen și producerea microprocesoarelor performante în Europa”.

Cristian Busoi, eurodeputat PNL: „Digitalizarea este esențială pentru ca UE să devină nu doar neutră din punct de vedere climatic, ci, poate și mai important, mai sigură și competitivă pe plan internațional”

„Este clar că Uniunea Europeană se pregătește să arate lumii întregi că poate fi liderul revoluției industriale digitale. Această transformare va pune accentul pe beneficii aduse cetățenilor și companiilor și va contribui decisiv și la obiectivul major pe care ni l-am asumat la nivelul Uniunii prin Pactul Verde European (Green Deal) de a avea o Europă neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Supremația digitală prespune, cum a subliniat comisarul Breton, colectarea, gestionarea și analiza datelor pentru energie, transporturi, fabrici – industrie și asistență medicală.
În contextul pandemiei de COVID-19, deja foarte mulți cetățeni europeni și lideri ai statelor membre sau ai diverselor instituții europene au înțeles că digitalizarea este esențială pentru ca UE să devină nu doar neutră din punct de vedere climatic, ci, poate și mai important, mai sigură și competitivă pe plan internațional”.
Europarlamentarul PNL spune că România  trebuie să atragă „toate oportunitățile financiare din Programul de redresare al UE “Next Generation EU” și Bugetul Multianual al UE, pentru a se adapta noilor cerințe de pe piață și transformărilor la nouă era digitală”, primii pași fiind făcuți.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „România trebuie să înțeleagă acest nou trend, să fie ambițioasă și să folosească toate oportunitățile financiare pentru a se adapta erei digitale”

“România trebuie să înțeleagă acest nou trend, să fie ambițioasă și să folosească toate oportunitățile financiare din Programul de redresare al UE “Next Generation EU” și Bugetul Multianual al UE pentru a se adapta noilor cerințe de pe piață și transformărilor din această nouă etapă în care intră Europa.
Primii pași au fost deja făcuți. În ultimele luni ne-am orientat cu toții din ce în ce mai mult spre interacțiunea facilitată de tehnologie: cu ajutorul platformelor reușim să facem diverse plăți către instituțiile de stat sau private, companiile ajung mai repede la clienții lor și țin legătura cu angajații, iar noi reușim să îi vedem pe cei dragi aflați la mii de kilometri printr-un simplu click. Putem spune ca am pus bazele unei fundații pe care trebuie să o consolidăm cu încredere și înțelepciune“.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului