Explozie de proporții în Beirut. Oficial: Un număr foarte mare de răniți – VIDEO

Explozie de proporții în Beirut. Oficial: Un număr foarte mare de răniți - VIDEO
Urmări ale exploziei din Beirut / Sursa: Captura Facebook - Reuters
Publicat: 04/08/2020, 19:22
Actualizat: 04/08/2020, 19:43

O explozie de proporții a zguduit capitala Libanului, Beirut, marți după amiază, transmite presa locală, citată de Reuters.

Potrivit surselor citate de Reuters, explozia a avut loc în zona portuară, unde sunt multe depozite. Din zona exploziei se poate vedea o coloană imensă de fum.

Ministrul Sănătății libanez, Hamad Hasan, citat de Reuters, a declarat că explozia a a provocat un număr foarte mare de răniți și semnificative daune materiale.

Potrivit surseleor din cadrul serviciilor de securitate libaneze citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, zeci de persoane au fost rănite, relatează Mediafax.

Sursele citate arată că au avut loc două explozii și, potrivit presei libaneze, acestea sunt accidentale.

Din imaginile trasmise live de la fața locului, se poate vedea că nele clădiri s-au prăbuşit şi, potrivit presei internaționale, sunt persoane blocate sub dărâmături. Se înregistrează daune materiale semnificative pe o rază de câteva sute de metri.

Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului, arată sursele citate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult