Extremiștii, din ce în ce mai mai mulți în Europa. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu complex

Redactor:
Mediafax
Extremiștii, din ce în ce mai mai mulți în Europa. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu complex
Mai multe pe gandul.info

Site-ului BuzzFeed News i s-a acordat acces la noua bază de date a YouGov, care a chestionat peste 12.000 de persoane, pentru a determina dimensiunea a ceea ce se numește opinie „populist-autoritaristă” – o combinație de sentimente anti-imigrare, atitudini politice puternice în ceea ce privește străinii, opoziție față de legile privind drepturile omului, instituțiile din UE sau politicile de integrare europeană.

Descoperirile făcute de compania YouGov sunt primele care cuprind atitudinile politice ce alimentează și sunt alimentate de revoltele care au loc în Europa și nu numai – de la criza refugiaților, votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, până la interzicerea costumului burkini în Franța, creșterea în popularitate a lui Donald Trump și „drepturile alternative” radicale din Statele Unite ale Americii.

În Marea Britanie, sondajele au dezvăluit atitudine populist-autoritaristă la 48% dintre adulți, deși mai puțin de 20% dintre cetățeni se declară de politică dreaptă.

În Franța, o majoritate clară dintre oamenii intervievați – 63% – are viziune populist-autoritaristă, în timp ce în Italia procentajul arată 47%. În Germania, numai 18% au fost identificați „populist-autoritariști”, procentaj care pare mic, dar luând în considerare istoria acestei țări, în mare parte de extremă dreaptă, acesta este de fapt surprinzător de mare.

Cele mai mari procentaje de atitudini populist-autoritariste au fost înregistrate în România și Polonia, 82%, respectiv 78% dintre adulți. Prin contrast, în Lituania, nu s-a înregistrat niciun fel de dovadă al acestui tip de atitudine printre cetățeni.

Joe Twyman, șef de cercetare politică și socială pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa al YouGov, a declarat: „Aceste rezultate arată că zilele vechi de stângă-versus-dreaptă au fost înlocuite de mai multe grupări politice complicate, nuanțate, cu implicații profunde pentru politica din întreaga Europa. Orice partid politic sau mișcare politică care poate face apel, cu succes, către cei care tind spre atitudinea populist-autoritaristă ar avea de câștigat mult, atunci când vine vorba de alegeri”.

Fostul lider al UKIP, Nigel Farage, a declarat pentru BuzzFeed News că, în ciuda scepticismului pe care îl arată față de aceste sondaje, noua cercetare „sprijină ceea ce a fost evident pentru oricine a avut ochi să vadă și urechi să audă”.

„Ceea ce se întâmplă prin Europa nu este o revelație bruscă”, a spus Farage, „ci o construcție lentă a deziluziei printre oamenii din Europa dezamăgiți de clasa politică anti-democrație, care încearcă să construiască Statele Unite ale Europei, fără consimțământul cetățenilor”.

Datele obținute de YouGov arată că cei mai mulți oameni din țară sunt centriști, internaționaliști, liberali și pro-UE. Populismul autoritarist este încă limitat la mai multe poziții extremiste.

Înmulțirea opiniilor naționaliste, anti-imigrare a fost constatată cel mai mult în Europa Centrală, adulții polonezi înregistrând cel mai mare scor al sondajelor YouGov. Criza refugiaților este una dintre cele mai puternice cauze ale atitudinilor populist-autoritariste.

Datele obținute de YouGov mai arată că grupurile populist-autoritariste au tendința de a fi formate din bărbați, mai în vârstă, cu calificări educaționale reduse, dar aceste aspecte diferă de la țară la țară.

Sursa: http://bzfd.it/2dYZYc7.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Descoperire revoluționară despre corpul uman. Așa ceva nu vei citi în cărțile de anatomie
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide