Facebook va anunța utilizatorii ale căror date ar fi putut fi accesate de Cambridge Analytica. Mesajul care va apărea pe conturile din care au fost sustrase informații

Facebook va anunța utilizatorii ale căror date ar fi putut fi accesate de Cambridge Analytica. Mesajul care va apărea pe conturile din care au fost sustrase informații
Publicat: 09/04/2018, 16:44
Actualizat: 28/03/2019, 07:35

Compania va posta un link pe contul fiecărui utilizator ai cărui date au fost afectate, unde vor fi numite toate aplicațiile care au acces la Facebook și care ar fi putut fi folosite pentru sustragerea informațiilor personale.

„Ca parte a acestui proces vom anunța utilizatorii ai căror date a fi putut fi sustrase de Cambridge Analytica”, a anunțat compania.

Cu ajutorul link-ului, utilizatorii celei mai mari rețele de socializare online vor putea șterge aplicațiile respective și vor putea preveni sustragerea altor date.

Potrivit postului BBC, utilizatorii vor primi notificarea în jurul orei 17.00 BTs (ora României, 19.00).

Comisia Europeană a anunțat vineri că datele a 2,7 de milioane de utilizatori Facebook din țările Uniunii Europene au fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica. În acest context, comisarul european pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen, Vera Jourova, a declarat că nu este mulțumită de măsurile luate de compania Facebook.

Firma Cambridge Analytica este investigată în Marea Britanie de Parlament și de autoritățile de reglementare sub acuzația unor activități ilegale în campania privind referendumul pe tema apartenenței țării la Uniunea Europeană.

Activistul Christopher Wylie, cel care s-a ocupat de aplicarea proiectului înainte de a deveni denunțătorul acestuia, a declarat pentru postul NBC News că în total datele a peste 87 de milioane de utilizatori ar fi putut fi accesate de Cambrige Analytica.