Fostul director al CIA dezvăluie ce s-a întâmplat la Casa Albă atunci când a fost ucis Osama Bin Laden: „Minutele au părut de-a dreptul ore. Dura la nesfârșit”

Redactor:
Cristina Andrei
Fostul director al CIA dezvăluie ce s-a întâmplat la Casa Albă atunci când a fost ucis Osama Bin Laden: „Minutele au părut de-a dreptul ore. Dura la nesfârșit”
În 2011, John Brennan a fost unul dintre puținii oameni care s-au aflat la Casa Albă în încăperea în care a fost transmisă în direct intervenția trupelor militare de elită SEAL la ascunzătoarea lui Bin Laden din Abottabad, Pakistan. Acesta a fost șeful CIA până în luna ianuarie și a mărturisit pentru Business Insider cum a fost să asiste alături de președintele de la acea dată, Barack Obama, de vicepreședintele Joe Biden și de secretarul de stat Hillary Clinton la capturarea celui mai căutat om de pe planetă.
„Minutele au părut de-a dreptul ore. Dura la nesfârșit. Chiar și după ce mi-am dat seama că raidul a fost, cel mai probabil, unul de succes, așteptarea ca forțele noastre să părăsească în siguranță spațiul aerian pakistanez – în condițiile în care era o distanță destul de mare pe care o aveau de parcurs – părea eternă”, a mărturisit acesta pentru redactorul-șef al Business Insider, Alyson Shontell. 
 
Acesta a dezvăluit frământările prin care trec cei ce coordonează astfel de operațiuni și dorința continuă de a-i vedea întorși cu bine pe cei plecați în misiune: „Întotdeauna vrei să ai succes într-o astfel de acțiune, dar vrei să te asiguri și că oamenii care își asumă aceste riscuri enorme se vor întoarce acasă în siguranță. Și cred că intervențiile arată doar cât de pricepuți sunt cei din armata SUA atunci când vine vorba de astfel de lucruri”. 
 
 

 

 

Inchide