FOTO| Cum a fost capturat aliatul lui Vladimir Putin în Ucraina. Medvedciuk era vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Zelenski

FOTO| Cum a fost capturat aliatul lui Vladimir Putin în Ucraina. Medvedciuk era vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Zelenski
Foto: Twitter / SBU
Publicat: 13/04/2022, 11:42

Operațiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk, politician pro-rus aflat în strânse legături cu Vladimir Putin, a fost „fulgerătoare și periculoasă” și s-a desfășurat pe mai multe niveluri, potrivit directorului serviciului de informații al Ucrainei, Ivan Bakanov.

Medvedciuk fugise din arestul la domiciliu în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina și este acuzat de „înaltă trădare” pentru afaceri ilicite în peninsula Crimeea anexată de Rusia.

Poți să fii politician pro-rus și să lucrezi ani la rând pentru statul agresor. Poți să fugi de justiție. Poți chiar să porți uniformă militară ucraineană, ca să te camuflezi… Dar te ajută asta să scapi de pedeapsă? Nicidecum! Cătușele te așteaptă”, au scris ofițerii de informații ucraineni pe pagina de Twitter a serviciului SBU.

Agenții au condus o operațiune specială fulgerătoare și periculoasă

Aceștia au avertizat că aceeași soartă o vor avea și ceilalți „trădători ai Ucrainei”.

„Trădători pro-ruși și agenți ai serviciilor secrete ruse, amintiți-vă – crimele voastre nu au termen de prescripție. Și nici ascunzători, vă găsim oriunde!”, se mai arată în mesaj.

Directorul SBU, Ivan Bakanov, a precizat că Viktor Medvedciuk a fost capturat în urma unei operațiuni „fulgerătoare și periculoase”, care s-a desfășurat pe mai multe niveluri.

Le mulțumesc tuturor ofițerilor SBU și în special investigatorilor și ofițerilor de contrainformații, care, urmând instrucțiunile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au condus o operațiune specială fulgerătoare și periculoasă, pe mai multe niveluri, pentru a-l reține pe deputatul Medvedciuk”, a detaliat șeful SBU.

„Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă și va răspunde conform legilor Ucrainei”, a mai adăugat Ivan Bakanov.

Capturarea lui Viktor Medvedciuk a fost anunțată marți seară de președintele Volodimir Zelenski și de serviciul de informații SBU, ca o mare victorie.

Cine este Medvedciuk

Viktor Medvedciuk, a 12-a avere în Ucraina în 2021 cu 620 de milioane de dolari conform revistei Forbes, este cunoscut pentru legăturile sale cu preşedintele Vladimir Putin, care este naşul uneia dintre fiicele sale.

El este fondatorul partidului pro-rus „Platforma de opoziţie-Pentru viaţă”, care avea aproximativ treizeci de deputaţi în parlamentul ucrainean înainte de a fi interzis în martie, după invazia rusă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase