GÂNDUL LIVE. Corina Dragotescu, în direct din SUA: „Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă” / „Lui Joe Biden nu îi va fi ușor să conducă această Americă!”

GÂNDUL LIVE. Corina Dragotescu, în direct din SUA: „Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă” / „Lui Joe Biden nu îi va fi ușor să conducă această Americă!”
Publicat: 07/01/2021, 12:13
Actualizat: 07/01/2021, 14:12

Corina Dragotescu, jurnalist stabilit în SUA, a comentat, la GÂNDUL LIVE, evenimentele violente de la Capitoliul din Washington, soldate cu patru morți și zeci de răniți. „Era de așteptat ca Trump să lupte „cu arma în mână” până în ultima secundă…La propriu”, a spus Dragotescu.

„Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă cu orice armă…Au luptat cu arma la propriu. Ceea ce s-a și întâmplat. Fostul președinte George Bush a spus că numai într-o țară bananieră se poate întâmpla așa ceva. Nu s-a întâmplat doar în România, statul Georgia fost sovietic etc. S-a întâmplat și la Washington.

Mai sunt și momente din acestea în care te temi că se va ajunge la confruntări de stradă.

E foarte bună întrebarea la care vor trebui să răspundă cei care au avut ca sarcină de serviciu păstrarea siguranței în Congres.

Când ți se închide Twitterul pentru că ai spus ceva nepotrivit, este imposibil ca cei care se ocupă de securitate să nu vadă ce se întâmplă pe rețelele sociale, să nu știe că există un grup extrem de activ, violent prin mesaj, orice analiză arată că starea de nemulțumire a americanilor legat de pandemie a atins apogeul.

„Cum s-a ajuns acolo? Cum a fost atât de slabă paza?”

Era foarte ușor să-ți dai seama că se va întâmpla ceva acolo. Ne putem da cu presupusul. Ne putem întreba ca în 1990, la mineriadele din România, unde era Poliția.

A fost un moment de debandadă. Au profitat protestatarii. Cum au ajuns acolo? Cum s-a putut? Cum a fost atât de slabă paza? Nu a fost un răspuns.

Pe parcursul zilei toată lumea a fost cu ochii pe ce se întâmplă mai departe.

A fost ca o revoluție la televizor. Deocamdată, repet, este încă noapte, abia a fost BIDEN declarat la 3.39 ora locală învingătorul alegerilor, președinte al SUA, lumea se va dezmetici spre dimineață. A apărut și un mesaj al lui D. Trump.

TRUMP: „Predarea puterii se face în mod calm”

„Predarea puterii se va face în mod liniștit”, a spus Trump.

Acești oameni nu s-au organizat singuri, categoric nu.

Ultimul său mesaj a fost un show a la Trump. Dar mesajul de acum o oră și jumătate, imediat după ce Biden a fost declarat câștigător, a fost mult mai temperat.

Nu va fi cazul după mesajul de acum o oră și jumătate al lui Trump, nu va fi cazul amendamentului 25, care presupune suspendarea președintelui pe motiv de „nebunie”, incapacitatea de a conduce America.

„A pierdut cea mai mare putere pe mâna lui”

Normal că a făcut o fixație, pierde cea mai mare putere din lume pe mâna lui. Aceasta e lupta pentru democrație. Asta e America, e ca un adolescent în comparație cu Europa. Când iubește, iubește până la capăt, când urăște și are hormoni în creier… Urăște până la capăt. Nu are acea zonă echilibrată precum în Europa.

Atitudinea protestatarilor a fost foarte americană: au dat un mesaj. Lasă în urmă o Americă extrem de dezbinată. Imaginile astea vor face înconjurul lumii 5 ani de acum încolo.

„Când vorbește Biden…parcă este un faraon”

Joe Biden nu va putea conduce ușor această Americă. Când vorbește Biden… nu știi dacă vorbește un faraon din lumea lui.

Nimeni nu este închis pentru exprimarea opiniilor, ci pentru violență, atacul la instituțiile fundamentale. Chiar dacă nu îți convine rezultatul unor alegeri, trebuie să-l accepți în pace. Sigur că America este foarte împărțită: 50% republicani, 50% democrați.

Democrații au fost cei care au cerut ca poliția să nu mai primească fonduri. Să fie desființată. Uite că au ajuns să se întrebe UNDE este poliția. Vedeți cât de crudă e istoria?

„Poliția a vrut să facă un pas în spate?”

Poate că poliția a vrut să facă un pas în spate. Să se spele pe mână. Pe autostradă când mă duc, văd niște panouri foarte mari – Asta e poliția, de acum încolo ne cerem scuze, nu vă vom mai putea ajuta așa cum am făcut-o până acum. E o rană deschisă în societatea civilă.

Dar Trump nu știu ce va face după toată nebunia asta. Ruperea Partidului Republican, faptul că l-au părăsit atât de mulți nu spune ceva prea vesel pentru viitorul lui. Cred că Trump se va răsuci și în mormânt și va da cu piciorul…

Trebuie să înțelegi societatea asta cum funcționează. Mult mai complicată decât în Europa.”, a declarat Corina Dragotescu la GÂNDUL LIVE.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
Poate o lovitură puternică să ducă la cheag de sânge? Ce semne dau cheagurile periculoase
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Veste CRUNTĂ pentru români! Preţurile la produsele de BAZĂ se scumpesc CONSIDERABIL
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Vladimir Putin refuză să garanteze că Navalnîi mai iese viu din închisoare: „Nu îți place...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
Descoperire IMPRESIONANTĂ în timpul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești! „În unele GROPI am...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Secretul Digi RCS RDS: Cum ajungi să vorbești direct cu cineva, la serviciul clienți. Numărul...
Motivul bizar pentru care nu trebuie să închei nasturele de jos de la sacou. Mulţi...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort în locuința sa
Anunțul momentului despre PFIZER! Este bomba zilei. Vestea a venit chiar acum
S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....