Germania îndeamnă statele partenere din zona Golfului Persic să colaboreze cu Occidentul pentru soluționarea conflictului israelo-palestinian

Germania îndeamnă statele partenere din zona Golfului Persic să colaboreze cu Occidentul pentru soluționarea conflictului israelo-palestinian
Publicat: 10/11/2023, 22:28
Actualizat: 10/11/2023, 22:29

Guvernul Germaniei a îndemnat, vineri, Emiratele Arabe Unite și alte state partenere din zona Golfului Persic să colaboreze cu Occidentul pentru soluționarea pe cale politică a conflictului israelo-palestinian, avertizând Iranul și grupurile islamiste pro-iraniene să evite escaladarea confruntărilor militare.

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, s-a întâlnit vineri, în orașul Abu Dhabi, cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Oficialul german a salutat eforturile Guvernului din Emiratele Arabe Unite de susținere a activităților Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA).

”Emiratele Arabe Unite constituie o punte între lumi diferite”, a afirmat Annalena Baerbock, potrivit site-ului german Tagesschau.de, reafirmând susținere pentru dreptul Israelului de a se apăra de terorism și cerând condamnarea atacurilor armate comise de militanții Hamas.

Ministrul german de Externe a îndemnat statele arabe partenere din zona Golfului Persic să susțină eforturile Occidentului de soluționare pe cale politică a conflictului israelo-palestinian.

”Nu trebuie să pierdem oportunitatea istorică de normalizare a relațiilor Israelului cu vecinii arabi”, a subliniat Annalena Baerbock, evidențiind necesitatea găsirii unei soluții de pace.

”Toți oamenii au interesul de a trăi în pace și de a avea demnitate. Aceste lucruri sunt valabile atât pentru israelieni, cât și pentru palestinieni, iar aceste principii sunt împărtășite de majoritatea popoarelor din regiune. Toată lumea vrea ca urmașii lor să trăiască în pace”, a insistat Annalena Baerbock, citată de publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Într-un mesaj adresat aparent Iranului și grupurilor islamiste pro-iraniene din Orientul Mijlociu, ministrul german de Externe a pledat pentru acțiuni de evitare a escaladării conflictului militar dintre Israel și grupurile militante palestiniene Hamas și Jihadul Islamic. ”Mesajul nostru comun, al moderaților, pentru toți actorii extremiști din regiune este destul de clar: evitați intensificarea conflictului”, a concluzionat Annalena Baerbock.

Germania a intensificat, în ultimele săptămâni, contactele diplomatice cu Egiptul, Iordania, Emiratele Arabe Unite și Qatarul, pentru a evita escaladarea conflictului militar dintre Israel și militanții islamiști din Fâșia Gaza. Guvernul Germaniei a anunțat că Recep Erdogan va fi primit la Berlin pe 17 noiembrie de cancelarul Olaf Scholz. ”În cadrul unui dineu, vor fi abordate o serie de teme politice”, a transmis Guvernul german.

În schimb, Iranul a avertizat că este ”inevitabilă” extinderea conflictului. ”Din cauza intensificării războiului împotriva civililor din Fâșia Gaza, extinderea războiului a devenit inevitabilă”, a declarat vineri Hossein Amir Abdollahian, ministrul iranian de Externe.

Bilanțul bombardamentelor lansate de Israel asupra Fâșiei Gaza este de cel puțin 11.078 de morți, inclusiv 4.506 minori, și 27.490 de răniți, potrivit Ministerului local al Sănătății, subordonat grupului islamist Hamas.

Atacurile armate comise pe 7 octombrie de militanți ai grupurilor fundamentaliste palestiniene Hamas și Jihadul Islamic asupra comunităților din sudul Israelului s-au soldat, conform celui mai nou bilanț, cu aproximativ 1.200 de morți. Alte aproximativ 5.400 de persoane au fost rănite, iar în Fâșia Gaza sunt cel puțin 240 de ostatici.

Germania și Uniunea Europeană susțin soluția coexistenței a două state pentru oprirea conflictului israelo-palestinian. Administrația SUA a exprimat, la rândul său, susținere pentru această soluție. Autoritatea Palestiniană a transmis acum câteva zile Administrației SUA că este deschisă unui rol de guvernare în Fâșia Gaza, după eventuala înlăturare de la putere a grupului islamist Hamas de către armata israeliană, dacă Washingtonul asumă angajamente clare în favoarea potențialei aplicări a soluției coexistenței a două state, israelian și palestinian.

Foto: Profimedia

Citește și: Recep Erdogan condamnă vehement atacurile Israelului în Fâșia Gaza / Egiptul și Qatarul cer armistițiu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?