Guvernul britanic susține „în totalitate” intervenția SUA în Siria: „S-a răspuns adecvat în urma atacului cu arme chimice”

Guvernul britanic susține în totalitate intervenția SUA în Siria: S-a răspuns adecvat în urma atacului cu arme chimice
Publicat: 07/04/2017, 09:32
Actualizat: 11/04/2017, 01:24

„Guvernul Marii Britanii susține în totalitate acțiunea Statelor Unite, despre care credem că reprezintă un răspuns adecvat, în urma atacului barbar cu arme chimice lansat de regimul sirian, și urmărește să descurajeze alte atacuri de acest fel”, a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street.

De asemenea, premierul australian, Malcolm Turnbull, a declarat că „sprijină puternic” decizia SUA de a lansa un atac militar asupra unei baze militare din Siria, catalogându-l drept o acțune „calibrată, proporționată” care transmite un mesaj puternic regimului sirian. Turnbull a precizat, totodată, că Australia se afla în plin proces de discuții cu aliații săi despre pașii următori, adăugând faptul că atacul transmite, în același timp, un semnal că lumea nu va mai tolera utilizarea armelor chimice, potrivit The Guardian.

Aceeași susținere a afișat-o și Israelul, prin vocea premierului Benjamin Netanyahu, care a anunțat că „susține în întregime” atacul SUA în Siria, adăugând că acesta transmite „un mesaj clar și puternic”, informează BBC News.

„Atât verbal, cât și în acțiune, președintele Donald Trump a transmis astăzi un mesaj clar și puternic că folosirea și răspândirea armelor chimice nu va fi tolerată”, a afirmat premierul israelian.

„Israelul susține în întregime decizia lui Donald Trump și speră că acest mesaj față de acțiunile îngrozitoare ale regimul Assad nu va rezona numai în Damasc, ci în Teheren, Phenian și oriunde altundeva”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

Statele Unite au lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacție la atacul chimic din urmă cu câteva zile, atribuit administrației al Assad și în care au murit aproape 90 de persoane, între care mulți copii.

„În această noapte am ordonat un atac militar asupra bazei aeriene din Siria de unde a fost lansat atacul chimic. Este de interes național vital în planul securității pentru SUA să prevină și să descurajeze răspândirea și utilizarea armelor chimice mortale. Nu poate fi nicio contestare în privința faptului că Siria a utilizat arme chimice interzise, încălcând obligațiile care îi revin în baza Convenției privind interzicerea armelor chimice și ignorând presunea Consiliului de Securitate al ONU. Încercările anterioare de a-i schimba comportamentul lui Assad au eșuat și au eșuat cu consecințe dramatice”, a declarat președintele SUA, Donald Trump, la puțin timp după lansarea atacului.

Departamentul american al Apărării a anunțat la 4.40, ora Siriei, (4.40, ora României), că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare aflate în estul Mării Mediterane.

Bombardardamentul Statelor Unite este o ripostă față de recentul atac chimic produs recent în orășelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib.

Baza aeriană atacată de Statele Unite se află în zona Shayrat, în provincia Homs.

La scurt timp, Administrația Bashar al-Assad a confirmat că Statele Unite au lansat un atac asupra unei baze militare siriene, precizând că s-au înregistrat victime, după ce Rusia, principalul aliat internațional al Siriei, atrăsese atenția că un astfel de atac va avea consecințe grave.

„Una dintre bazele noastre militare din centrul țării a fost vizată în această dimineață de un atac cu rachete american și există decese”, a transmis armata siriană, citată de agenția oficială SANA.

„Rusia avea semnale directe că se pregătea o operațiune militară împotriva Siriei; inițiatorii operațiunii vor purta responsabilitatea consecințelor”, a avertizat Vladimir Safronkov, adjunctul ambasadorului rus la Națiunile Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...