HACKTIVISM. ”Anonymous” a reapărut și promite că „va face dreptate” în urma morții lui George Floyd

HACKTIVISM. ”Anonymous” a reapărut și promite că „va face dreptate” în urma morții lui George Floyd
HACKTIVISM. ”Anonymous ” a reapărut și promite că „va face dreptate” în urma morții lui George Floyd
Publicat: 01/06/2020, 20:12
Actualizat: 01/06/2020, 20:55

Pe măsură ce protestele Black Lives Matter continuă în SUA – grupul activist online ”Anonymous” a reapărut.

Moartea lui George Floyd, care a murit după ce un polițist l-a ucis, a stârnit furia afro-americanilor, potrivit The Sun.

Acum, grupul ”Anonymous” a postat un videoclip în care se angajează să caute dreptate pentru moartea lui George.

”Anonymous” a spus că intenționează să expună „numeroaselor crime ale Departamentului de Poliție Minneapolis” în întreaga lume.

Video-ul prezintă un activist care poartă măștile înregistrate de grupul Guy Fawkes, spunând: „După evenimentele din ultimii ani, multe persoane încep să învețe că nu sunteți aici pentru a ne salva, ci mai degrabă sunteți aici pentru a ne oprima și pentru a efectua voința clasei de conducere penală”.

„Sunteți aici pentru a menține ordinea persoanelor, nu pentru a oferi siguranță persoanelor care sunt controlate. De fapt, sunteți chiar mecanismul pe care elitele îl folosesc pentru a-și continua sistemul global de opresiune.”

Cine sunt grupurile de activiști ”Anonymous”?

”Anonymous” este un grup de activiști online sau hacktiviști, formați la începutul anilor 2000.

Un hacktivist este cineva care folosește know-how-ul tehnologic care activează împotriva nedreptăților politice, juridice sau sociale.

Scopul lor specific este de a viza ipocrizia și corupția instituțiilor. De asemenea, promovează accesul la informații, libera exprimare și transparență.

Acestea sunt grupuri descentralizate, fără un singur lider, ceea ce îngreunează judecarea gradului de putere al acestora.

Împreună, lucrează la orice, de la declarații politice până la farse și site-uri de hacking pentru informații.

În pagina lor Tumblr, ei explică: „Suntem luptători pentru libertatea mondială. Sunt raportate noutăți, ocupați mișcări și operațiuni anonime.”

Și pe o postare recentă pe Twitter, ei au scris: „Suntem intervenționisti. Suntem hacktiviști. Suntem jurnaliști. Suntem activiști. Suntem dreptate. Suntem legiune. Așteaptă-ne.

Suntem de pe internet. Suntem anonimi. Suntem peste tot. #GeorgeFloydProtests.“

Grupul este faimos pentru utilizarea lor de măști Guy Fawkes, precum cele din V pentru Vendetta și pentru hacking-ul lor de numeroase pagini web.

Împreună, grupul a descoperit informații în legătură cu KKK-ul, filmările Charlie Hebdo din 2015 și alte câteva filmări în SUA.

”Anonymous” a devenit prima dată faimos  în 2008, după ce un videoclip Scientology cu drept de autor cu Tom Cruise a fost scurs pe YouTube.

Cu toate acestea, aceștia s-au reunit pentru prima dată în 2003 pe 4chan, un forum de discuții pe internet în care utilizatorii postează imagini și informații despre orice lucru cu cenzură zero.

Se spune că membrii ”Anonymous” provin din toată lumea.