Hillary Clinton a așteptat aproape 12 ore ca să își recunoască public înfrângerea. Ce mesaj a transmis

Hillary Clinton a așteptat aproape 12 ore ca să își recunoască public înfrângerea. Ce mesaj a transmis
Publicat: 09/11/2016, 20:33
Actualizat: 09/11/2016, 20:47

„Vă mulțumesc. Vă mulțumesc tuturor. Vă mulțumesc. Vă mulțumesc tuturor foarte mult. Un grup foarte gălăgios. Vă mulțumesc, prietenii mei, vă mulțumesc atât de mult pentru că sunteți aici și vă iubesc pe toți. Noaptea trecută l-am felicitat pe Donald Trump și m-am oferit să lucrez cu el în beneficiul țării noastre. Cred că va fi un președinte de succes pentru toată America. Nu este rezultatul pentru care am muncit și îmi pare rău că nu am câștigat aceste alegeri, dar sunt mândră și recunoscătoare pentru această campanie frumoasă pe care am construit-o împreună. Voi reprezentanți tot ce e mai bun din America și să fiu candidata voastră a fost cea mare onoare din viața mea. Știu cât de dezamăgiți vă simțiți, pentru că simt și eu, și la fel și milioane de americani, care și-au investit speranțele în aceste alegeri.

Este dureros și va fi pentru multă vreme, dar vreau să țineți minte următorul lucru: campania noastră nu a fost despre o singură persoană sau despre o singură campanie, ci despre o țară, despre construirea unei Americi care să îi includă pe toți. Am văzut că națiunea noastră e mai divizată decât credeam, dar eu încă cred în America și voi continua să o fac și dacă voi o veți face, trebuie să acceptăm acest rezultat și să ne uităm către viitor. Îi datorăm lui Trump șansa de a conduce și o minte deschisă”, a declarat Hillary Clinton.

Mai departe, Clinton a vorbit despre importanța implicării pentru ca fiecare american să își atingă țintele și întreaga țară să prospere, subliniind că „visul american e suficient de mare pentru toată lumea” indiferent de origini, gen sau orientare sexuală.

Lăsați-mă să adaug următorul lucru: democrația noastră constituțională ne cere participarea nu doar la patru ani, ci tot timpul. Haideți să facem tot ce putem să ne apărăm cauzele în care credem, să facem ca economia să meargă pentru toți, nu doar pentru cei plasați în vârf și să dărâmăm toate barierele care țin poporul american în spate din a-și atinge țintele. Am petrecut un an și jumătate reunind milioane de oameni din toate colțurile țării pentru a spune cu o singură voce că visul american e suficient de mare pentru toată lumea, pentru bărbați și femei, pentru imigranți, pentru LGBT, pentru oameni cu dizabilități, pentru toată lumea”, a spus Clinton.

Barack Obama și Michelle Obama s-au aflat pe lista persoanelor cărora Clinton le-a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat.

„Sunt recunoscătoare să mă aflu alături de voi (…) Le mulțumesc lui Barack Obama și Michelle Obama. Țara noastră vă datorează o mare recunoștință. Vă mulțumim pentru conducerea voastră atât de determinată și le mulțumesc lui Bill, Chelsea, Mark, Charlotte, fraților și întregii mele familii. Dragostea mea pentru voi înseamnă mai mult decât aș putea vreodată să exprim în cuvinte. M-ați ajutat să mă ridic când am avut cea mai mare nevoie”, a precizat Clinton.

Referindu-se la membrii staff-ului de campanie, dar și la cei care s-au implicat într-o formă sau alta pentru a o ajuta, Hillary Clinton le-a mulțumit, transmițându-le tinerilor că în decursul carierelor pe care și le vor construi, se vor confrunta deopotrivă cu succese și eșecuri.

„V-ați pus inima în această campanie. Pentru cei dintre voi care ați fost veterani, a fost o campanie în plus, pentru alții a fost prima campanie. Vreau să vă spun că a fost cea mai bună campanie la care cineva s-ar fi așteptat vreodată; tuturor voluntarilor, activiștilor și organizațiilor care au mers din ușă în ușă, și au vorbit cu vecinii lor și au postat chiar și pe Facebook; tuturor celor care au trimis contribuții, chiar și doar cinci dolari, și ne-au ajutat să continuăm, vă mulțumesc și celor tineri, în special. Mi-am petrecut întreaga viața de adult luptând pentru lucrurile în care am crezut, am avut succese și eșecuri, unele foarte dureroase. Mulți dintre voi sunteți la începutul carierelor, și voi veți avea și succese și eșecuri”, a mai spus Hillary Clinton.

Clinton a recunoscut că pierderea alegerilor doare, dar a precizat că îi roagă pe americani să nu înceteze să creadă că merită să lupte pentru direcția potrivită în care ar trebui să se îndrepte America.

„Merită! Avem nevoie ca voi să mențineți lupta și pentru restul vieții voastre și tuturor fetelor, și în special celor tinere care și-au pus încederea în această campanie și în mine, vreau să vă spun că nimic nu m-a făcut mai mândră decât să fiu campioana voastră. Și tuturor fetițelor mici care se uită la noi: niciodată să nu vă îndoiți că sunteți valoroase și puternice, și că meritați orice șansă și oportunitate din lume pentru a vă urmari și îndeplini propriile voastre visuri”, a adăugat Clinton.

Hillary Clinton și-a încheiat discursul îndemnând la încredere și unitate.

„În final, sunt recunoscătoare pentru țara noastră și pentru tot ceea ce mi-a oferit. Încă cred cu tărie, mai mult decât am făcut-o vreodată, că dacă rămânem împreună și lucrăm împreună, cele mai bune zile sunt în fața noastră. Știți că eu cred că suntem puternici împreună și că vom progresa împreună. Să avem încredere unul în celălalt, să nu ne pierdem speranțele pentru că a mai rămas multă muncă de făcut. Sunt recunoscătoare că am avut această șansă să vă reprezint în aceaste alegeri. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să binecuvânteze America”, a conchis Clinton.

ALEGERI SUA 2016 REZULTATE. Donald Trump a înregistrat o victorie istorică, fiind ales președintele Statelor Unite. „Este timpul pentru a fi împreună, o singură națiune unită. Voi fi președintele tuturor americanilor și acest lucru este cel mai important pentru mine”, a declarat Trump imediat după aflarea rezultatelor.

Actualul președinte al SUA, Barack Obama, a admis, în cadrul primei sale declarații publice după rezultatul alegerilor, că între el și Donald Trump există diferențe majore, dar a subliniat că, înainte de toate, ambii sunt americani și patrioți și trebuie să lucreze împreună pentru a duce mai departe progresul Statelor Unite ale Americii.

„Soarele a răsărit, știu că toată lumea a avut o noapte lungă. Nu este niciun secret că între mine și președintele ales există niște diferențe mari (…) Înainte de toate, suntem americani, patrioți. Asta a fost ceea ce am auzit aseară când l-am ascultat pe președintele Trump. Asta am auzit când am vorbit chiar eu cu el (…) Vom merge inainte știind că avem rezursele necesare. Voi face tot ce îmi stă în putință ca să mă asigur că noul președinte va reuși să ducă progresul mai departe, pentru că, în definitiv, facem parte din aceeași echipă”, a declarat Barack Obama.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...