INTERNAȚIONAL. Coreea de Nord și-a plasat în stare de alertă armata! Kim Jong Un, anunț incredibil despre arsenalul nuclear al Phenianului

Redactor:
Gandul
INTERNAȚIONAL. Coreea de Nord și-a plasat în stare de alertă armata! Kim Jong Un, anunț incredibil despre arsenalul nuclear al Phenianului
INTERNAȚIONAL. Coreea de Nord și-a plasat în stgare de alertă armata! Kim Jong Un, anunț incredibil despre arsenalul nuclear al Phenianului / Sursa FOTO: wikimedia.org

Vești nu tocmai îmbucurătoare vin din Asia și, de data aceasta, nu au nicio legătură cu pandemia de Covid-19. Președintele Kim Jong Un este mai viu ca niciodată, după cum observă presa internațională, și cu chef de joacă. În cadrul unei reuniuni a Comisie militare centrale, liderul de la Phenian a anunțat trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice!

Și asta nu e tot! Kim a discutat despre noi măsuri vizând să întărească „descurajarea nucleară” a Phenianului, informează agenţia de presă oficială KCNA: „În cursul reuniunii au fost prezentate noi măsuri vizând întărirea descurajării militare a ţării.

Din câte se pare, ar fi vorba despre „măsuri cruciale” care urmăresc sporirea capacității nucleare a Nordului.

Printre altele, Kim Jong Un a ordonat și „trecerea în stare de alertă a forţelor armate strategice”, în cadrul „creşterii şi dezvoltării forţelor armate ale ţării”.

De asemenea, „au fost adoptate măsuri pentru creşterea şi dezvoltarea considerabilă a puterii de foc a pieselor de artilerie ale Armatei populare coreene”.

Este prima apariţie publică a lui Kim Jong Un după aproape trei săptămâni, a notat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap. În ultima perioadă au apărut informații referitoare la gravele probleme de sănătate cu care s-ar confrunta liderul nord-coreean. Au existat zvonuri referitoare inclusiv la moartea sa!

Totul a pornit de la absenţa lui Kim Jong Un de la ceremoniile organizate la 15 aprilie, când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean – ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Ir Sen.

Inchide