Julian Assange a fost găsit vinovat de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune

Redactor:
Bianca Pavaluca
Julian Assange a fost găsit vinovat de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiție din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzații de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange, care a pledat nevinovat, va fi condamnat la o dată ulterioară, maximul pedepsei aferente acuzației fiind de 12 luni de închisoare, relatează Reuters.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat joi de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare.

Administrația din Ecuador a anunțat joi că cetățenia lui Julian Assange a fost suspendată, acuzându-l pe fondatorul WikiLeaks că a colaborat cu mai mulți membri ai organizației pentru a destabiliza guvernul din Ecuador. Decizia a fost luată miercuri, a transmis ministrul de Externe din Ecuador, Jose Valencia.

Marea Britanie nu a cerut Ecuadorului să revoce azilul politic al lui Assange, a declarat joi un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, decizia fiind luată în totalitate de Ecuador.

Un judecător britanic implicat în cazul lui Julian Assange a transmis că Statele Unite trebuie să își redacteze dosarul privind cererea de extrădare până la data de 12 iunie. 

 

Inchide