Lavrov, despre scandalul implicării Rusiei în alegerile din SUA. „Până când nu vedem dovezi, orice altceva este pălăvrăgeală”

Lavrov, despre scandalul implicării Rusiei în alegerile din SUA. „Până când nu vedem dovezi, orice altceva este pălăvrăgeală
Publicat: 17/02/2018, 16:19

Declarațiile lui Lavrov vin în contextul în care Departamentul de Justiție al Statelor Unite a inculpat, vineri, 13 cetățeni ruși și trei organizații din Rusia acuzate că au încălcat legislația cu intenția de a interfera în alegerile prezidențiale americane din 2016 și în procesul politic american.

Într-un discurs susținut la Conferința de Securitate de la Munchen, Lavrov a precizat că nu va face mai multe comentarii până când nu va vedea dovezi privind interferențele Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

„Până când nu vedem dovezi, orice altceva este pălăvrăgeală”, a declarat ministrul rus de Externe.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase