Letonia va construi un gard împotriva imigranților, pe unele segmente ale frontierei cu Rusia

Letonia va construi un gard împotriva imigranților, pe unele segmente ale frontierei cu Rusia
Publicat: 21/10/2015, 09:22

O purtătoare de cuvânt a Ministerului leton de Interne a anunțat marți că gardul va acoperi 90 de kilometri de graniță în mai multe sectoare ale frontierei și va fi dotat cu senzori.

Gardul face parte dintr-un proiect pe patru ani, în valoare de 20 de milioane de euro, destinat întăririi și marcării mai eficiente a graniței Letoniei cu statul vecin din est.

Proiectul a fost conceput anul trecut, dar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne de la Riga a precizat că a devenit o prioritate din cauza actualei crize a migranților din Europa.

Aproximativ 300 de migranți au intrat ilegal anul acesta în Letonia venind din Rusia. Cei mai mulți dintre ei provin din Vietnam, dar și din Siria și Irak.

Acest anunț intervine la câteva zile după ce președintele Sindicatului poliției germane (DPolG), Rainer Wendt, a declarat că Germania ar trebui să construiască un gard de-a lungul frontierelor, pentru a opri fluxul imigranților.

Wendt a precizat, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, citat de Deutsche Welle în pagina online, că pentru controlarea granițelor germane sunt necesare măsuri dure, precum construcția unui gard la frontiera cu Austria.

Acest gest ar genera o reacție în lanț în alte state europene, care se confruntă cu sosirea a mii de refugiați din Siria și alte țări. „Dacă ne închidem granițele astfel, Austria va își închide de asemenea frontiera cu Slovenia. Acesta este exact efectul de care avem nevoie”, a precizat Wendt.

Guvernul german, care a criticat dur decizia Ungariei de a construi un gard înalt de 3,5 metri la frontiera cu Serbia, consideră că o astfel de barieră nu ar opri fluxul de imigranți, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de Reuters în pagina online.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase