Liderul confreriei egiptene va fi judecat într-un al doilea proces pentru ciocniri sângeroase

Liderul confreriei egiptene va fi judecat într-un al doilea proces pentru ciocniri sângeroase
Publicat: 09/09/2013, 10:53
Actualizat: 09/09/2013, 10:53

Parchetul egiptean a anunțat duminică faptul că liderul suprem al mișcării Frații Musulmani Mohamed Badie va fi judecat într-un al doilea caz de ciocniri care au antrenat moartea mai multor manifestanți, au anunțat surse judiciare, relatează AFP.

Paisprezece persoane, inclusiv o serie de lideri de rang înalt ai confreriei din care provine fostul președinte destituit Mohamed Morsi, vor compărea alături de Badie în acest proces, a cărui dată nu a fost stabilită încă, au precizat aceste surse.

Ele sunt judecate după moartea a șapte persoane pe 16 iulie, în cursul unor manifestații la Cairo care reclamau reinstalarea la putere a lui Morsi.

Între persoanele acuzate alături de Badie se află Mohamed Beltagi, un fost parlamentar, Essam el-Arian, un lider al confreriei, Safwat Hegazy, un influent predicator pro-Morsi, și Bassem Kamel Mohamed Ouda, un fost ministru al Aprovizionării în timpul lui Morsi.

Primul proces al lui Badie, în prezent încarcerat, pentru „incitare la crimă” împotriva unor manifestanți anti-Morsi, urmează să fie reluat pe 29 octombrie.

Împreună cu cei doi aghiotanți, și ei încarcerați, el urmează să răspundă pentru moartea a opt manifestanți uciși în timp ce încercau să atace sediul mișcării Frații Musulmani, la Cairo, pe 30 iunie.

După destituirea și arestarea, pe3 iulie, a lui Morsi de către armată, au fost arestați peste 2.000 de membri ai confreriei.

Noul Guvern instalat de către armată a reprimat în sânge, la rândul său, în august, mitinguri ale unor suținători ai lui Morsi. Cel puțin 1.000 de persoane au fost ucise în decurs de o săptămână, marea majoritate manifestanți pro-Morsi, dar și zeci de polițiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase