Liderul opoziției laburiste dorește organizarea de alegeri în Marea Britanie: Să fim uniți pentru a opri un Brexit fără Acord

Liderul opoziției laburiste dorește organizarea de alegeri în Marea Britanie: Să fim uniți pentru a opri un Brexit fără Acord
Publicat: 02/09/2019, 14:55

„Trebuie să fim uniți pentru a opri un Brexit fără Acord- această săptămână ar putea fi ultima noastră șansă. Apoi, avem nevoie de alegeri generale”, a declarat Jeremy Corbyn.

„În aceste alegeri, Partidul Laburist va oferi oamenilor șansa să ia înapoi controlul și să aibă ultimul cuvânt într-un vot public, cu opțiuni credibile, inclusiv opțiunea de a rămâne”, a adăugat liderul Partidului Laburist.

De asemenea, Jeremy Corbyn a reiterat faptul că dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Boris Johnson.

„Dacă nu va exista un acord, dorim să rămânem (în UE, n.red.), dacă este un alt acord, partidul nostru va iniția procesul democratic pentru a ne stabili poziția”, a menționat Corbyn.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase