Lovitură pentru președintele SUA: Putin recunoaște că Trump i-a cerut să-l ajute în campania electorală. Ce afacere i-a promis în schimb și ce răspuns a primit de la Kremlin

Redactor:
Mihai Draghici
Lovitură pentru președintele SUA: Putin recunoaște că Trump i-a cerut să-l ajute în campania electorală. Ce afacere i-a promis în schimb și ce răspuns a primit de la Kremlin
Mai multe pe gandul.info

Surse citate de publicațiile The New York Times și The Washington Post au declarat că un partener de afaceri al lui Donald Trump promisese în anul 2015 că putea obține un proiect imobiliar în Moscova cu ajutorul președintelui rus, Vladimir Putin. Omul de afaceri Felix Sater i-a scris o serie de emailuri unui avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, în care se lăuda că are legături cu Vladimir Putin. Sater argumenta că o investiție a lui Donald Trump într-un proiect imobiliar în Moscova ar putea aduce în schimb sprijinul Moscovei pentru intrarea în politică a magnatului imobiliar new-yorkez.

„Băiatul nostru poate deveni președinte al SUA, noi putem aranja acest lucru. Voi atrage toată echipa lui Putin în această schemă, eu voi coordona procedurile”, scria Sater, potrivit NYT.

Felix Sater, un imigrant rus, propunea trimiterea finanțării pentru construirea unui Turn Trump în Moscova prin intermediul băncii ruse VTB Bank, vizată de sancțiuni americane.

Conform ziarului The Washington Post, Michael Cohen, avocat și unul dintre principalii consilieri economici ai lui Donald Trump, i-a trimis un email lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, cerându-i ajutor pentru proiect.

Kremlinul a confirmat că a primit în ianuarie 2016 un email de la Michael Cohen. „Pot confirma că în volumul masiv de emailuri era unul de la domnul Michael Cohen. Acest lucru chiar s-a întâmplat. Se vorbea despre o anumită companie rusă și despre anumite persoane care voiau să construiască un imobil în Moscova. Dar, dar fiind că noi nu reacționăm la întrebări pe teme de afaceri, nu este sarcina noastră, am lăsat această problemă fără un răspuns”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția Reuters.

Serviciile secrete americane: Vladimir Putin a ordonat influențarea scrutinului din SUA pentru subminarea sistemului democratic

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

„Eforturile Rusiei de a influența scrutinul prezidențial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinței pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activitățile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acțiune, al intensității și scopului eforturilor, comparativ cu operațiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informații din SUA. „Principala concluzie este că președintele Vladimir Putin a ordonat o campanie de influențare a scrutinului prezidențial desfășurat în SUA în 2016. Scopurile Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacității sale de a fi aleasă și afectarea eventualului mandat prezidențial.

Vladimir Putin și Administrația de la Moscova au dezvoltat o preferință clară pentru republicanul Donald Trump”, precizează raportul. „Vladimir Putin și Administrația Rusiei au încercat să crească șansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton și prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenții de informații americane sunt de acord cu această concluzie. Agenția Centrală de Informații (CIA) și Biroul Federal de Investigații (FBI) au mare încredere în această concluzie; Agenția pentru Siguranța Națională (NSA) are o încredere moderată în această concluzie”, subliniază raportul.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide