Lovitură pentru președintele SUA: Putin recunoaște că Trump i-a cerut să-l ajute în campania electorală. Ce afacere i-a promis în schimb și ce răspuns a primit de la Kremlin

Lovitură pentru președintele SUA: Putin recunoaște că Trump i-a cerut să-l ajute în campania electorală. Ce afacere i-a promis în schimb și ce răspuns a primit de la Kremlin
Publicat: 30/08/2017, 17:38

Surse citate de publicațiile The New York Times și The Washington Post au declarat că un partener de afaceri al lui Donald Trump promisese în anul 2015 că putea obține un proiect imobiliar în Moscova cu ajutorul președintelui rus, Vladimir Putin. Omul de afaceri Felix Sater i-a scris o serie de emailuri unui avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, în care se lăuda că are legături cu Vladimir Putin. Sater argumenta că o investiție a lui Donald Trump într-un proiect imobiliar în Moscova ar putea aduce în schimb sprijinul Moscovei pentru intrarea în politică a magnatului imobiliar new-yorkez.

„Băiatul nostru poate deveni președinte al SUA, noi putem aranja acest lucru. Voi atrage toată echipa lui Putin în această schemă, eu voi coordona procedurile”, scria Sater, potrivit NYT.

Felix Sater, un imigrant rus, propunea trimiterea finanțării pentru construirea unui Turn Trump în Moscova prin intermediul băncii ruse VTB Bank, vizată de sancțiuni americane.

Conform ziarului The Washington Post, Michael Cohen, avocat și unul dintre principalii consilieri economici ai lui Donald Trump, i-a trimis un email lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, cerându-i ajutor pentru proiect.

Kremlinul a confirmat că a primit în ianuarie 2016 un email de la Michael Cohen. „Pot confirma că în volumul masiv de emailuri era unul de la domnul Michael Cohen. Acest lucru chiar s-a întâmplat. Se vorbea despre o anumită companie rusă și despre anumite persoane care voiau să construiască un imobil în Moscova. Dar, dar fiind că noi nu reacționăm la întrebări pe teme de afaceri, nu este sarcina noastră, am lăsat această problemă fără un răspuns”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția Reuters.

Serviciile secrete americane: Vladimir Putin a ordonat influențarea scrutinului din SUA pentru subminarea sistemului democratic

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

„Eforturile Rusiei de a influența scrutinul prezidențial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinței pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activitățile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acțiune, al intensității și scopului eforturilor, comparativ cu operațiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informații din SUA. „Principala concluzie este că președintele Vladimir Putin a ordonat o campanie de influențare a scrutinului prezidențial desfășurat în SUA în 2016. Scopurile Rusiei au fost subminarea încrederii publice în procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacității sale de a fi aleasă și afectarea eventualului mandat prezidențial.

Vladimir Putin și Administrația de la Moscova au dezvoltat o preferință clară pentru republicanul Donald Trump”, precizează raportul. „Vladimir Putin și Administrația Rusiei au încercat să crească șansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton și prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenții de informații americane sunt de acord cu această concluzie. Agenția Centrală de Informații (CIA) și Biroul Federal de Investigații (FBI) au mare încredere în această concluzie; Agenția pentru Siguranța Națională (NSA) are o încredere moderată în această concluzie”, subliniază raportul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului