MASS-MEDIA. Șoc pe piața media. Vedetă de televiziune, concediată pentru „comportament sexual inadecvat”

MASS-MEDIA. Șoc pe piața media. Vedetă de televiziune, concediată pentru „comportament sexual inadecvat”
MASS-MEDIA. Șoc pe piața media. Vedetă de televiziune, concediată pentru „comportament sexual inadecvat” / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 02/07/2020, 10:44

Ed Henry, vedeta televiziunii Fox News, a ajuns șomer după ce șefii l-au concediat. Împotriva sa fusese deschisă o anchetă demarată în baza unor acuzaţii de comportament sexual inadecvat, arată presa din Statele Unite.

Anunțul concedierii lui Ed Henry a fost făcut chiar de CEO-ul Fox News, Suzanne Scott, care a vorbit despre asta într-un e-mail intern adresat miercuri, 1 iulie, tuturor angajaţilor postului de televiziune.

Potrivit rivalilor de la CNN, Fox News a primit o plângere pe 25 iunie de la avocatul unei foste angajate, care a descris „un comportament sexual intenţionat inadecvat la locul de muncă, în urmă cu mai mulţi ani”. O firmă independentă de avocatură a fost aleasă pentru a investiga acuzaţia.

„În baza descoperirilor făcute prin acea investigaţie, Ed a fost concediat”, a precizat Suzanne Scott.

Ed Henry, șeful Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă

Ed Henry are 48 de ani și a fost co-prezentator al emisiunii „America’s Newsroom”, alături de Sandra Smith. El s-a alăturat postului Fox News în 2011, după o perioadă petrecută la CNN. Henry a fost şi preşedintele Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă.

Reprezentanţii Fox News nu au dezvăluit numele angajatei care a depus plângerea. Douglas Wigdor, un avocat care s-a ocupat de multe procese de hărţuire sexuală şi discriminare rasială împotriva acestei reţele de televiziune, a confirmat faptul că o reprezintă în instanţă pe această femeie.

Fox News și scandalul „Roger Ailes”

Televiziunea Fox News a adoptat o strategie agresivă pentru a reacţiona la plângerile de hărţuire sexuală, după ce şi-a restructurat complet departamentul de Resurse Umane în 2017. Această reţea de televiziune prin cablu a devenit una dintre „zonele fierbinţi” din industria mass-media în timpul mişcării #MeToo, după ce fondatorul şi directorul ei executiv, Roger Ailes, a fost concediat pentru hărţuirea mai multor angajate, inclusiv a prezentatoarei vedetă Gretchen Carlson, care a primit apoi compensaţii de 20 de milioane de dolari în urma unei înţelegeri în instanţă.

Foştii prezentatori Bill O’Reilly şi Eric Bolling şi corespondentul James Rosen se numără de asemenea printre jurnaliştii vedetă ai postului Fox News care au fost concediaţi în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

„Grupul Fox News Media interzice orice forme de hărţuire sexuală, comportament inadecvat şi discriminare. Vom continua să depunem eforturi pentru a asigura un spaţiu de muncă care să fie sigur pentru toţi angajaţii noştri”, a adăugat Suzanne Scott.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase