Merkel și Schulz, înfruntarea finală înainte de alegeri. Ultima șansă a fostului șef al PE de a câștiga teren în fața cancelarului

Redactor:
Cristina Andrei
Merkel și Schulz, înfruntarea finală înainte de alegeri. Ultima șansă a fostului șef al PE de a câștiga teren în fața cancelarului
Detalii pe Gândul.
Fostul șef al Parlamentului European s-a bucurat de o creștere bruscă a capitalului de imagine pozitiv în ianuarie, imediat după ce a preluat conducerea Partidului Social Democrat din Germania, însă entuziasmul nu a durat prea mult. Un sondaj publicat vineri arată că partidul lui Merkel împreună cu aliații de la Uniunea Social Creștină din Bavaria conduc în preferințele nemților cu 17%. 
 
Întâlnirea de duminică seara, însă, va fi mai mult decât orice o înfruntare a personalităților: o ilustrație publicată de Die Zeit îl înfățișează pe Schulz îmbrăcat într-o salopetă de muncitor, ținând în mână un ferăstrău și încercând să doboare tronul „Reginei Merkel”. 
 
Schulz a transmis, însă, că nu are emoții în legătură cu dezbaterea de duminică, iar Merkel, care a evitat, în mare parte, să vorbească despre contracandidatul său sau despre oricine altcineva implicat în cursa electorală , a refuzat până acum să fie atrasă în orice fel de discuție combativă. 
 
„Dacă o campanie pentru alegeri este definită ca productivă atunci când oamenii se insultă unii pe alții, atunci nu aceasta este viziunea mea referitoare la modul în care ar trebui să arate o cursă pentru alegeri”, a transmis Merkel într-o conferință de presă. Schulz și-a căpătat astfel o aură de „luptător agresiv” prin toate încercările sale de o atrage în polemici pe Angela Merkel. 
 
Dezbaterea TV va atrage, probabil, 30 de milioane de telespectatori, aproximativ jumătate din electorat, potrivit unui sondaj publicat de Forsa, care a mai arătat și că unul din cinci votanți a declarat că dezbaterea i-ar putea schimba votul. Un alt sondaj publicat joi arată că 64% dintre participanții la studiu cred ca Merkel va câștiga dezbaterea, în vreme ce doar 17% cred că învingător va fi Schulz. 

 

Inchide