Miami vrea să scoată armele din circulaţie și să le trimită ucrainenilor. Cât primeşte un cetăţean care predă o pușcă de asalt

Miami vrea să scoată armele din circulaţie și să le trimită ucrainenilor. Cât primeşte un cetăţean care predă o pușcă de asalt
Inițiatorii vor să colecteze mai ales puşti de asalt semiautomate AK-47 / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 16/06/2022, 10:43

Administrația locală a orașului american Miami dezbate o inițiativă cu dublu scop: scoterea din circulație a unor arme și ajutorarea ucrainenilor.

Consiliul Local din Miami a lansat o iniţiativă care are ca scop scoaterea din circulaţie a armelor, în special a puştilor de asalt semiautomate precum AR-15 şi AK-47, şi a le trimite în Ucraina în apărarea acesteia împotriva invaziei Rusiei, scrie Mediafax, care precizează că iniţiativa a fost difuzată folosind hashtag-ul # guns4ukraine.

„Nu se vor pune întrebări”

Livrarea armelor a fost stabilită pentru sâmbăta viitoare direct la primărie. Autoritățile au dat asigurări că „nu se vor pune întrebări” oricui alege să se alăture şi să predea arma sau puşca.

„Armele considerate potrivite şi adecvate vor fi trimise în Ucraina”, a spus Ken Russell pe reţelele sale de socializare. Politicianul este consilier democrat din Miami care va candida împotriva deputatului republican Maria Elvira Salazar la alegerile din noiembrie pentru districtul 27 din Florida.

În manifestul iniţiativei se precizează că este un „efort de a scoate armele de pe străzi” şi că pentru fiecare armă livrată, proprietarul va primi un card cadou: 50 de dolari entru un pistol, 100 pentru o puşcă normală şi 150 pentru o puşcă de mare putere, precum AK-47 sau AR-15.

Joi este a 113-a zi de la debutul războiului în Ucraina. Liderii celor mai puternice trei țări ale Uniunii Europene – Germania, Franța și Italia – sunt așteptați astăzi la Kiev să-și arate sprijinul pentru Ucraina, în timp ce țara se luptă să reziste unui asalt necruțător al Rusiei. Ucraina a ignorat un ultimatum rusesc de a preda Sievierodonetsk, Moscova controlând 80% din orașul de est, aflat în conflict, care a devenit punctul central al progreselor Rusiei în estul țării. Rusia a ordonat forțelor ucrainene să-și oprească „rezistența fără sens și să depună armele” și a acuzat Kievul că a întrerupt planurile de deschidere a unui coridor umanitar pentru ca civilii să părăsească zona. Mii de civili, inclusiv femei, copii și persoane în vârstă, sunt prinși în Sievierodonetsk cu foarte puține alimente, apă potabilă, canalizare și electricitate. Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor de 1 miliard de dolari, a confirmat președintele american Joe Biden. Președintele chinez Xi Jinping l-a asigurat pe Vladimir Putin de sprijinul Chinei pentru „suveranitatea și securitatea” Rusiei, ceea ce a determinat Washingtonul să avertizeze Beijingul că riscă să ajungă „pe partea greșită a istoriei”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase