Ministrul rus de Externe crede că Trump este ținta unui atac. Ce spune despre informațiile care privesc implicarea Rusiei în alegeri

Ministrul rus de Externe crede că Trump este ținta unui atac. Ce spune despre informațiile care privesc implicarea Rusiei în alegeri
Publicat: 21/07/2017, 21:23
Actualizat: 06/06/2018, 22:09

„Nu îmi pot imagina că, având în vedere experiența CIA, a Agenției Naționale de Securitate (NSA), a FBI și a multor alte servicii de informații și servicii speciale din Statele Unite, nu au apărut experți care să prezinte publicului fapte, într-un mod în care să nu compromită sursele. Dacă așa se întâmplă, atunci nu există niciun profesionist în toate aceste 17 structuri. Nu pot să cred asta. Și nu avem motive să credem că nu este sinceră dorința de a promova interesele Statelor Unite și de a face lumea mai sigură, împreună cu Rusia pe baza cooperării noastre, pe baza echilibrului de interese”, a spus Lavrov.

Șeful diplomației de la Moscova este de părere că noul președinte american Donald Trump este ținta unui atac concertat din partea sistemului politic din SUA.

„În ceea ce privește situația în care se află, nu cred că este atacat din cauza a ceea ce s-a scris în presă, despre percepția legăturilor sale cu Rusia. Cred că a fost un șoc pentru instituțiile din Statele Unite, după anunțarea rezultatelor alegerilor, să fie cineva care nu face parte din sistem, din sistemul lor de guvernare. Așa că lupta merge mai departe. Ei doresc să facă viața grea administrației Trump, oamenii încearcă să vorbească despre suspendare, am citit despre asta, dar sincer citesc știrile din Statele Unite tot mai rar”, a mai spus Lavrov.

Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților au declanșat anchete în cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și al presupuselor contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigațiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase