Ministrul rus de Externe: NATO are tendințe „expansioniste” în Europa Centrală și de Est

Ministrul rus de Externe: NATO are tendințe „expansioniste în Europa Centrală și de Est
Publicat: 24/06/2017, 12:13

Lavrov a susținut că a constatat în repetate rânduri că deciziile NATO de a desfășura trupe prin rotație în proximitatea Rusiei reprezintă pretexte pentru a avea trupe permanente în apropierea granițelor rusești. Ministrul rus de Externe a precizat că „dacă nu ar fi fost lovitura de stat din Ucraina, în urma căreia am fost nevoiți să-i apărăm pe ucrainenii care au refuzat să se supună grupurilor neo-naziste, NATO ar fi inventat alte pretexte pentru dislocarea trupelor în regiune.”

„Planurile NATO nu s-au schimbat niciodată și, indiferent de intensitatea cu care au fost urmate, alianța a urmărit mereu să acapareze spațiul geopolitic nerevendicat după prăbușirea Uniunii Sovietice. În mod regretabil, această strategie s-a desfășurat în dauna celor care nu voiau să întărească NATO, ci urmăreau aprofundarea cooperării în cadrul OSCE sau în cadrul altor organizații universale”, a declarat Lavrov.

El a continuat, spunând că viziunea liderilor europeni, care are în centrul ei NATO, nu va ajuta la construirea încrederii și la consolidarea relațiilor de bună vecinătate cu Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase