Noi bombardamente în Siria: Israelul, suspectat că a distrus o bază militară iraniană din Siria

Redactor:
Marian Avram
Noi bombardamente în Siria: Israelul, suspectat că a distrus o bază militară iraniană din Siria
Mai multe pe gandul.info

Exploziile au fost semnalate sâmbătă seară la o bază militară iraniană din zona Jabal Azzan, la periferia orașului sirian Alep, au declarat surse citate de presa siriană. Martorii au declarat că exploziile sunt rezultatul unor raiduri aeriene, cel mai probabil israeliene.

Publicația Al-Mayadeen, aparținând mișcării șiite Hezbollah, susține că exploziile au fost declanșate accidental, într-un depozit de muniții.

Baza militară iraniană vizată este utilizată de militari iranieni și de membri ai mișcării șiite libaneze Hezbollah, aliați ai regimului Bashar al-Assad.

Unele surse susțin că mai multe persoane au fost ucise și rănite în urma exploziilor.

Surse militare citate de postul britanic Sky News au confirmat că a fost vorba de un raid aerian, precizând că baza iraniană fusese evacuată de teama bombardamentelor americane.

Incidentul intervine la mai puțin de 24 de ore de la bombardamentele punctuale efectuate în Siria de Statele Unite, Franța și Marea Britanie, ca ripostă la un atac chimic atribuit Administrației Bashar al-Assad.

Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament iranian spre mișcarea șiită libaneză Hezbollah.

În urmă cu câteva zile, Iranul a amenințat că „va distruge” Israelul în cazul în care Guvernul israelian nu renunță la „jocurile copilărești”, potrivit unui comandant al Gardienilor Revoluției iraniene care a condamnat atacurile israeliene din Siria. Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate amenințările Teheranului.

Iranul și Rusia sunt principalii aliați ai Administrației de la Damasc, condusă de președintele Bashar al-Assad.

Inchide