O călugăriță din SUA a furat 835.000 de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc. Ce pedeapsă a primit

O călugăriță din SUA a furat 835.000 de dolari de la o școală și i-a cheltuit pe jocuri de noroc. Ce pedeapsă a primit
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/02/2022, 11:55

Mary Margaret Kreuper, o călugăriță din Statele Unite, a recunoscut că și-a încălcat jurământul de sărăcie și a furat 835.000 de dolari de la școala din California unde era directoare pentru a-și finanța dependența de jocurile de noroc.

Kreuper, în vârstă de 80 de ani, va petrece un an și o zi în închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani, informează BBC.

„Am păcătuit, am încălcat legea și nu am nicio scuză”, a spus ea în instanță.

Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri din taxele de școlarizare și din donațiile Școlii Catolice Saint James, pe care o conducea.

Ea le-a cerut apoi altor angajați ai școlii să „modifice și să distrugă registrele contabile” pentru a-și acoperi faptele.

Banii, care, potrivit procurorilor, ar fi putut acoperi taxele școlare pentru 12 elevi, au fost cheltuiți la cazinouri și pe vacanțe pentru Kreuper și prietenii ei.

Faptele femeii au fost descoperite în timpul unui audit financiar, comandat după ce Kreuper s-a pensionat, în 2018.

Femeia va trebui să returneze banii și va face închisoare

La pronunțarea sentinței, judecătorul Otis D Wright II a spus că i-a fost destul de greu să hotărască pedeapsa pe care să i-o aplice femeii, în contextul în care multe familii ale căror copii au învățat la respectiva școală au făcut apel la el să o ierte.

În cele din urmă, Kreuper a fost condamnată la 12 luni și o zi după gratii. De asemenea, ea va trebui să returneze școlii cei 835.339 de dolari pe care i-a furat.

Kreuper i-a spus judecătorului că îi pare „foarte rău” și că își va petrece restul vieții încercând să calce „mai îndeaproape pe urmele lui Hristos”.

Avocații femeii au spus în instanță că aceasta suferă de o boală mintală care „i-a întunecat judecata”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase