O mare companie auto iese de pe piața din Rusia și ÎNCHIDE trei fabrici

O mare companie auto iese de pe piața din Rusia și ÎNCHIDE trei fabrici
Filiala rusă a Ford Motors Co, Ford Sollers, va închide două fabrici de asamblare și o fabrică de motoare din Rusia, părăsind astfel piața autohtonă a autovehiculelor pentru pasageri, informează Reuters.

Acțiunea face parte dintr-un plan de restructurare care va determina compania rusă Sollers să își asume controlul asupra afacerii, care este în prezent condusă de producătorul auto din SUA, au declarat cele două companii miercuri.

Surse din industrie au declarat că Ford intenționa să închidă fabricile rusești, în urma unui proces de revizuire a operațiunilor din regiunile neprofitabile. Producătorul american a afirmat că aceste restructurări ar duce la „pierderi semnificative” de locuri de muncă, fără a oferi mai multe detalii.

În urma restructurării, Ford Sollers se va concentra pe vehiculele comerciale, iar producția de autoturisme este programată să înceteze până la sfârșitul lunii iunie.

„Noua structură a Ford Sollers susține strategia globală Ford, pentru extinderea poziției de lider pe piața vehiculelor comerciale și pentru dezvoltarea afacerii în Europa, inclusiv pe segmentele de piață care oferă o rentabilitate mai mare a capitalului investit”, a declarat Steven Armstrong, președintele Ford Europe.

Ford a fost primul producător internațional care a intrat pe piața de vehicule din Rusia, deschizând o fabrică în St Petersburg, în 2002. În 2011, a format un parteneriat cu Sollers, în urma căruia fiecare deține o participație de 50%, însă Ford a controlat afacerea odată cu achiziționarea unor acțiuni preferențiale.

Se estimează că, în acest an, vânzările de mașini noi în Rusia vor crește cu 3,6%, marcând o reducere față de anul trecut.

„Piața rusească de autoturisme a fost supusă unei presiuni semnificative în ultimii ani, înregistrând o revenire mai lentă decât se aștepta, precum și o trecere către segmente mai mici de vehicule”, au declarat reprezentanții Ford.

Inchide