O nouă moarte suspectă în Rusia. Un director din cadrul Căilor Ferate ruse, găsit împușcat pe balconul casei sale din Moscova

O nouă moarte suspectă în Rusia. Un director din cadrul Căilor Ferate ruse, găsit împușcat pe balconul casei sale din Moscova
Pavel Pchevnikov, director "Digital Logistics": Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 30/09/2022, 13:59
Actualizat: 30/09/2022, 17:24

O nouă moarte suspectă în rândul apropiaților lui Putin. Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, care era directorul companiei „Digital Logistics”, o subsidiară a Căilor Ferate Ruse, a fost găsit împușcat pe balconul locuinței sale din Moscova.

Acesta este cel mai recent deces dintr-o serie de alte acte similare în care au murit directori de top din Rusia. Aparent, Pchelnikov s-ar fi sinucis cu o armă de foc, deși în urmă cu câteva zile postase o serie de fotografii în care părea că se bucură de o binemeritată vacanță.

O anchetă oficială se află acum în curs de desfășurare pentru stabilirea cauzelor decesului omului de afaceri.

Alți oficiali ruși de rang înalt, morți în condiții suspecte

La 1 septembrie, magnatul petrolier Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut în gol de la fereastra etajului șase al unui spital din Moscova.

Conform unui raport, președintele Lukoil, a doua cea mai mare companie petrolieră din Rusia, a fost „bătut” înainte de a fi „aruncat pe fereastră”, detalii care nu au fost nici până acum confirmate oficial.

Moartea subită a acestuia survine după ce compania Lukoil, pe care acesta o conducea își exprimase opoziția față de războiul din Ucraina.

În iulie, Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful unei companii de transport și logistică pentru o companie care făcea afaceri cu Gazprom, a fost găsit mort în piscina sa, un prieten important, criminolog de top, avertizând că a fost vorba de un act criminal.

Alți doi directori cu legături cu Gazprom au fost găsiți morți în locuințele lor de lux de lângă Sankt Petersburg, pe fondul suspiciunilor că aparentele sinucideri ar fi putut fi, de fapt, crime, scrie Mirror.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase