O rețea de socializare dedicată polițiștilor va fi lansată în SUA

O rețea de socializare dedicată polițiștilor va fi lansată în SUA
Publicat: 03/09/2013, 18:09
Actualizat: 03/09/2013, 18:09

O rețea de socializare dedicată polițiștilor, intitulată BlueLine, care își propune să îi ajute pe oamenii legii să își împărtășească experiențele și strategiile, va fi lansată în luna octombrie în SUA, informează foxnews.com.

Creată de Bill Bratton, fost comisar la poliția din New York și fost șef al poliției din Los Angeles, noua rețea de socializare va fi un site pe care polițiștii își pot împărtăși experiențele și pot să dezvăluiască informații prin intermediul clipurilor video, al mesajelor instant și al videoconferințelor.

Lansarea rețelei de socializare este prevăzută pentru conferința anuală a International Association of Police Chiefs, care se va desfășura în luna octombrie, în Philadelphia, după cum a declarat Bill Bratton.

Cunoscut drept un expert internațional în reducerea acțiunilor criminale, în combaterea violenței și în îmbunătățirea relațiilor dintre poliție și comunitate, Bratton a spus că, în special după atacurile teroriste de la 11 septembrie, s-a încetățenit ideea că autoritățile federale, agențiile statului și cele locale lucrează împreună.

Acest lucru însă nu este în totalitate adevărat, a spus Bratton, precizând că speră că rețeaua de socializare BlueLine va fi un alt instrument care va contribui la îmbunătățirea relațiilor între oamenii legii.

El a precizat că toți cei care vor putea să utilizeze noua rețea de socializare trebuie să fie membri acreditați de autoritățile competente în domeniu. Aceștia vor avea posibilitatea să creeze baze de date, să aibă întâlniri și să caute alți membri, după mai multe criterii (nume, teme și subiecte de interes).

„Există un mare spațiu gol la acest nivel care trebuie umplut”, a spus Bratton. „Intenția noastră este ca polițiștii din diferite zone să poată interacționa rapid unii cu alții cu privire la o serie de subiecte, precum bandele și combaterea terorismului, dar și să poată să își împărtășească experiențele și strategiile”, a mai spus acesta.

Bratton este renumit pentru crearea Compstat, un sistem inovativ de cartografiere a zonelor cu o criminalitate ridicată folosit în New York, Los Angeles și în alte orașe mari din SUA. Compstat folosește datele procesate pe calculator pentru a direcționa polițiștii în zone cu o criminalitate ridicată.

Totodată, Bratton a declarat că rețeaua de socializare BlueLine a fost creată în prima parte a acestui an de compania sa, Bratton Technologies, care are sediul în New York. El a precizat că i-a venit ideea înființării acestei rețele de socializare după ce, în ultimii ani, i-a auzit de mai multe ori pe polițiști plângându-se că nu au o rețea sigură pentru a-și transmite informațiile.

În prezent, rețeaua BlueLine este testată de circa 100 de polițiști.

Deși, inițial, rețeaua BlueLine era comparată cu Facebook, oficialii Bratton Technologies au spus că aceasta ar putea fi mai degrabă asemănătoare LinkedIn, o rețea socială dedicată profesioniștilor din diferite domenii.

De asemenea, oficialii companiei au mai spus că BlueLine nu va fi o rețea de socializare „în sensul tradițional” al cuvântului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ