O româncă, căsătorită cu un miliardar american, își dă în judecată soțul pentru o sumă fabuloasă. De ce îl acuză aceasta

O româncă, căsătorită cu un miliardar american, își dă în judecată soțul pentru o sumă fabuloasă. De ce îl acuză aceasta
Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 08/07/2022, 12:45
Actualizat: 08/07/2022, 13:19

Soția de origine română a miliardarului american John Paulson îl dă în judecată pe omul de afaceri, în urma procesului de divorț intentat de acesta. Românca cere cel puțin un miliard de dolari, susținând că acesta încearcă să ascundă miliarde de dolari în timpul procesului de divorț. Cei doi au împreună 2 fiice și divorțează după 22 de ani de căsnicie.

 Jenica Paulson a reclamat în plângerea depusă joi la o instanță din New York, că soțul ei, unul dintre cei mai cunoscuți investitori de pe Wall Street, a creat și a finanțat în secret trei trusturi pentru a se asigura că averea strânsă de-a lungul căsniciei de 22 de ani nu va fi împărțită în mod echitabil.

„Doamna Paulson a fost o soție loială. Domnul Paulson a răsplătit devotamentul soției sale prin implementarea unui plan, pe o perioadă de nouă ani, pentru a izola bunurile dobândite în timpul căsătoriei și astfel de a restricționa accesul doamnei Paulson la ele,” se arată în plângere, scrie Reuters.

Printre inculpați se numără și o unitate a băncii JPMorgan Chase & Co (JPM.N), care servește ca administrator pentru două dintre trusturi. Un purtător de cuvânt al băncii a refuzat să comenteze.

John şi Jenny Paulson divorțează după 22 de ani de căsnicie

Omul de afaceri american în vârstă de 65 de ani, are o avere care se ridică la 4,8 miliarde de dolari, sumă obţinută în mare parte datorită pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din Statele Unite înaintea crizei financiare din 2008. De asemenea, el deţinea în 2019 circa 1,9 miliarde de dolari în cadrul fundaţiei familiei Paulson.

Născută în Galaţi, Jenny Paulson, de 51 de ani, şi-a întâlnit soţul cu mult timp înainte ca acesta să devină celebru. El a angajat-o ca asistentă la scurt timp după ce Jenny obţinuse azil politic în SUA şi, pe măsură ce se apropia de 45 de ani, a decis că a sosit momentul să se căsătorească, Jenny având „personalitatea îmbucurătoare pe care o căuta”, conform cărţii „The Greatest Trade Ever”, de Gregory Zuckerman.

„Jenny nu consuma alcool, nu fuma şi nu ieşea noaptea în oraş. Era o gură de aer proaspăt”, spune Paulson. El a invitat-o în oraş timp de un an, însă Jenny a insistat prin a-i spune că, mai întâi, trebuie să o concedieze şi să îi găsească un alt loc de muncă.

Într-un final, a fost de acord să ia masa împreună şi, după mai bine de 200 de întâlniri, John şi-a găsit curajul de a o cere în căsătorie.

Alături de mai mulţi investitori, John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

În urmă cu doi ani, John Paulson şi-a transformat fondul de hedging într-o afacere de familie, după ce activele au scăzut de la 38 de miliarde de dolari în 2011 la 9 miliarde de dolari în 2019.

John Paulson, în vârstă de 66 de ani, a cerut divorțul în septembrie anul trecut. Cei doi au împreună două fiice, de 19 și 17 ani.

Jenny Paulson a spus că a aflat despre dosarul de divorț din presă.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase