O tabără părăsită de lângă Kiev arată ororile invaziei ruse: „Ruşii m-au forţat să îngrop două femei în cimitir” (VIDEO)

O tabără părăsită de lângă Kiev arată ororile invaziei ruse: „Ruşii m-au forţat să îngrop două femei în cimitir” (VIDEO)
O tabără părăsită de lângă Kiev arată ororile invaziei ruse / Sursă Foto: Captură - CNN
Publicat: 20/04/2022, 17:59
Actualizat: 20/04/2022, 18:00

O echipă CNN alături de soldaţi ucraineni s-a deplasat către o tabără părăsită de militarii ruşi, amenajată într-o pădure de lângă Kiev. Militarii ucraineni care au mers în recunoaştere după retragerea trupei lui Vladimir Putin afirmă că trupele ruse nu erau „nici disciplinate, nici foarte confortabile”, relatează CNN.

Pe 24 februarie când trupele ruse trimise de Vladimir Putin încercau să cucerească Kievul, aproape 6.000 de puşcaşi marini ruşi şi-au amenajat pe parcursul unei luni o tabără situată într-o pădure de lângă capitala Ucrainei.

Tabăra cuprindea un post principal de comandă şi un cartier general. Din acel loc şi de pe un alt câmp din apropiere, trupele ruse au lansat bombardamente asupra Kievului, Hostomelului şi oraşului Bucea, conform CNN. „Aici au luat decizii privind desfăşurarea de acţiuni, direcţii ale ofensivei, tactici de acţiune şi aşa mai departe”, a spus un ofiţer al forţelor speciale ucrainene pentru CNN.

Echipa trimisă de CNN a filmat tranşee uriaşe, unde ruşii au tras rachete GRAD de pe un câmp aflat la 40 de kilometri de capitală. Militarii ruşi au lăsat în urma lor discuri de la rachetele GRAD lansate şi cutii de muniţie.

De asemenea, aceştia şi-au construit buncăre în pământ, posturi de comandă, depozite de muniţie şi linii de comunicaţie utilizând copaci şi lemn din pădure.

Au dormit în ascunzători subterane, fiind camuflate cu crengi şi cu cutii de la lansatoarele de rachete GRAD BM-21. Gropile care erau săpate în pământ erau conectate între ele cu cabluri negre pentru comunicare.

Un membru al forţelor speciale a găsit un carneţel ud care cuprindea instrucţiuni de la o misiune din Azerbaidjan. Pe lângă carneţel, a mai fost găsit un manual rusesc de instrucţiuni pentru camuflaj.

Soldat ucrainean: „Ruşii nu luptă calitativ, ci cantitativ”

Un ofiţer din trupa ucraineană a declarat pentru CNN că „ruşii nu luptă calitativ şi cantitativ”. „Nu îi consideră oameni pe soldaţi, pentru ei sunt carne de tun, produse de care se pot dispensa. Tactica armatei ruse seamănă poate cu cea din Evul Mediu, când au cucerit nu prin pricepere, ci prin cantitate”, a mai adăugat el.

Pe lângă resturile de echipamente militare, ruşii au terorizat civilii şi au intrat în casele lor.

Un bărbat din Zdvyzhivka, Vitaliy Chernysh, a relatat că mergea pe bicicletă când a fost prins de trupele ruse, care „vânau nazişti”. „M-au legat la ochi şi cu mâinile la spate. Împuşcau”, a declarat el pentru CNN. Bărbatul a mai povestit că a fost închis într-un depozit după ce ruşii l-au obligat să meargă pe un câmp minat. Ba mai mult, militarii ruşi l-au ameninţat că-l stropesc cu benzină şi că îl vor duce la crematoriu. Apoi, au tras cu armele pe lângă el şi l-au întrebat care este ultima lui dorinţă.

„Am fost lovit la braţe şi la picioare, sub talie. Vânătăile rămân. Am crezut că mi-au rupt piciorul, şchiopătam. Dar slavă Domnului sunt în viaţă şi sunt bine”, a mai adăugat el. Vitaly Chernysh a supravieţuit, însă nu mulţi au fost la fel de norocoşi.

Preot: „Ruşii m-au forţat să îngrop două femei în cimitir”

Un preot din satul Zdvyzhivka, Vasiliy Benca a povestit pentru CNN că după ce a ieşit afară a văzut în grădină cinci bărbaţi ale cărora trupuri erau mutilate, alţi doi aflându-se în pădure. „Ruşii mi-au cerut, m-au forţat, să îngrop două femei în cimitir”.

Un alt cetăţean, Dmitry Nekazakov care a stat ascuns în beciul casei din Hostomel a mărturisit că îşi aminteşte toate cadavrele pe lângă care a trecut cu maşina când a părăsit oraşul. Acesta a spus pentru CNN că îl urăşte pe Vladimir Putin şi pe militarii care i-au devastat oraşul. „Simt doar ură. Nu ne-am fi gândit sute de ani că acest lucru s-ar putea întâmpla. Nu-l putem ierta cât trăim”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”