OSTATICII DIN ALGERIA. Operațiunea armatei s-a încheiat. Nicio veste despre românul răpit

OSTATICII DIN ALGERIA. Operațiunea armatei s-a încheiat. Nicio veste despre românul răpit
Publicat: 17/01/2013, 23:17
Actualizat: 29/07/2014, 21:00

Asaltul realizat de forțele speciale ale armatei algeriene pentru a elibera ostaticii luați de un grup islamist, miercuri, la un complex gazifer din centru-estul Algeriei s-a încheiat joi seară, conform prefecturii regionale citate de agenția națională de presă, transmite AFP.

Niciun bilanț al acestei operațiuni nu a fost dat de o sursă oficială.

Sute de muncitori algerieni și aproximamtiv 40 de străini au fost luați ostatici miercuri de către un grup aflat în legătură cu Al-Qaida la complexul In Amenas, în centru-estul Algeriei.

Ministrul Comunicației Mohamed Said a anunțat cu două ore mai devreme (către ora 20:00, ora României) că mai multe persoane au fost ucise în timpul operațiunii și numeroși ostatici au fost elberați.

Conform ministrului, acest atac a fost realizat de o „multinațională teroristă care vizează să implice” Algeria în conflictul din Mali, „destabilizând” statul algerian și „distrugându-i economia” care se bazează pe exploatarea hidrocarburilor.

Grupul care a revendicat luarea de ostatici a declarat într-un comunicat că este vorba de represalii în urma intervenției împotriva islamiștilor armați din Mali a armatei franceze. ale cărei avioane au fost autorizate de Algeria să survoleze teritoriul său.

Ministrul a mai declarat că guvernul algerian se află în „contact permanent” cu statele ale căror cetățeni se află în mâinile răpitorilor, pentru a îi „menține informați” de evoluția situației.

Mai multe mari puteri ai căror cetățeni se află în complexul atacat au criticat operațiunea armatei algeriene sau și-au exprimat îngrijorarea pentru viețile ostaticilor.