PANDEMIE. Marea Britanie impune noi restricții într-unul dintre cele mai mari orașe din țară după o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19

PANDEMIE. Marea Britanie impune noi restricții într-unul dintre cele mai mari orașe din țară după o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19
PANDEMIE. Marea Britanie impune noi restricții într-unul dintre cele mai mari orașe din țară după o creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30/06/2020, 13:02

Autoritățile britanice au înăsprit restricțiile de circulație impuse populației din orașul Leicester pentru limitarea pandemiei de COVID-19, după o creștere rapidă a numărului de cazuri de infectare în ultima perioadă.

Măsura vine în contextul în care premierul țării, Boris Johnson, încearcă să reducă din restricții pentru a readuce Marea Britanie la normalitate, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Cu toate acestea, în Leicester, rata infectării din ultima săptămână a ajuns la 135 de cazuri la suta de mii de locuitori, de trei ori mai mare decât în orașul aflat pe locul al doilea în privința ratei infectării.

Leicester a înregistrat 10% din cazurile pozitive din ultima săptămână din Anglia, a anunțat Guvernul.

„Vom introduce o schimbare legală în foarte scurt timp, în următoarele câteva zile, pentru că unele dintre măsurile pe care, din nefericire, a trebuit să le luăm la Leicester au nevoie de susținere legală”, a declarat ministrul Sănătății de la Londra, Matt Hancock.

Oficialul a adăugat că unele dintre măsurile de la Leicester vor fi impuse cu ajutorul Poliției.

 Școlile din Leicester se închid din nou

Anunțul privind reimpunerea de restricții a venit cu puțin timp înaintea unui discurs al lui Boris Johnson, în care premierul a anunțat planurile sale privind susținerea economiei britanice, puternic afectată de restricțiile impuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Hancock a anunțat că Guvernul încă analizează cauzele pentru care numărul de infectări a crescut atât de puternic la Leicester.

Primarul orașului, Peter Soulsby, a declarat că autoritățile locale obțin foarte greu informații de la Guvern, inclusiv referitoare la restricții.

Școlile din oraș vor fi închise începând de joi, în contextul în care numărul de infectări a crescut foarte mult în rândul copiilor, a anunțat ministrul Sănătății.

„Numărul testelor efectuate la Leicester a crescut semnificativ. Am identificat un număr mare de cazuri pozitive în rândul celor sub 18 ani și de aceea am luat decizia de a închide școlile din Leicester”, a spus Matt Hancock.

Marea Britanie este una dintre țările cel mai grav afectate de pandemie, cu peste 54.000 de decese cauzate de COVID-19, dar numărul de cazuri a scăzut ușor în ultimele săptămâni, iar Johnson propune relaxarea restricțiilor într-o încercare de a revigora economia națională.