Parisul nu va negocia cu teroriștii Statului Islamic pentru a salva viața ostaticului francez

Parisul nu va negocia cu teroriștii Statului Islamic pentru a salva viața ostaticului francez
Publicat: 23/09/2014, 11:54
Actualizat: 08/02/2019, 10:00

Parisul nu va ceda „niciodată (…) la șantaj”. „Este o perfidie a terorismului să recurgă la șantaj, moarte, amenințări. Dacă cedăm, dacă dăm înapoi cât de puțin, îi oferim această victorie”, a adăugat el într-un interviu acordat postului de radio.

Răpitorii au amenințat că vor ucide ostaticul dacă Franța nu va renunța la atacurile aeriene din Irak împotriva membrilor grupării Stat Islamic.

„Aceste atacuri, acest angajament vor continua în mod evident”, a declarat Manuel Valls.

Franța nu a desfășurat oficial raiduri aeriene decât o singură dată de la aprobarea de către președintele socialist a intrării în acțiune ofensivă a armatei franceze. Avioane Rafale au bombardat vineri o instalație logistică ce servea grupului Stat Islamic în nordul Irakului.

Gruparea extremistă algeriană „Jund al-Khilafa”, afiliată grupării Stat Islamic, a revendicat într-o înregistrare video de răpirea unui ghid montan francez, Hervé Gourdel, în vârstă de 55 de ani, duminică seara, la Tizi Ouzou, la 110 kilometri est de Alger.

Hervé Gourdel este pasionat de fotografie și călătorii.

„Am vrut întotdeauna să văd aceste peisaje atât de extraordinare cu ochii mei! (…) În Munții Atlas din Maroc am început să evoluez. Am vrut să aduc imagini cu oameni care trăiesc aici”, explică el pe site-ul său de Internet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase