Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump

Redactor:
Marius Olaru
Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump
Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump / Sursa FOTO: wikimedia.org

Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump. Mulți interpretează ieșirea publică a patronului Twitter ca pe o spovedanie, un gest născut din mustrările de conștiință pe care le are fondatorul și proprietarul rețelei de socializare.

Sunt, însă, dificil de înțeles vorbele magnatului din Silicon Valley, după cum reacționează chiar urmăritorii paginii sale de Twitter.

Miliardarul Jack Dorsey spune tot. „Măsuri care ne divizează”

Astfel, Jack Dorsey consideră că decizia de a-l bloca pe Donald Trump a fost „bună”, dar în același timp „constituie un eşec şi stabileşte un precedent periculos” în ce priveşte puterea deţinută de marile companii din IT, cele care fac parte din grupul Big Tech.

Este un „eşec din partea noastră în a promova o conversaţie sănătoasă”, a scris Dorsey pe Twitter, într-o serie de mesaje unde revine asupra deciziei reţelei sociale de a-l bloca definitiv pe preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite.

Acest gen de măsuri ne divizează. Ele limitează posibilitatea de a explica, de a răscumpăra o greşeală, de a învăţa”, a continuat Jack Dorsey. „Şi asta stabileşte un precedent care mi se pare periculos: puterea pe care un individ sau o companie o are asupra unei părţi a conversaţiei publice mondiale”, a mai spus el. Dorsey a subliniat că echilibrul puterilor era respectat atât timp cât „oamenii puteau să meargă pur şi simplu spre un alt serviciu, dacă regulile noastre şi aplicarea regulilor nu le convenea. Acest concept a fost însă pus sub semnul întrebării săptămâna trecută când un număr de furnizori esenţiali de instrumente de Internet au decis, de asemenea, să nu găzduiască ceea ce li s-a părut periculos. Nu cred că a fost coordonat. Mai probabil, companiile au ajuns la propriile concluzii sau au fost încurajate de acţiunile altora”.

Miliardarul Jack Dorsey spune tot. Donald Trump are interzis pe Internet

Platforma Twitter a fost principalul mijloc de comunicare al președintelui Trump, care folosea zilnic rețeaua pentru a se adresa lumii întregi. Liderul de la Casa Albă a fost suspendat de pe Facebook, Snapchat, Twitch și YouTube. Izolarea preşedintelui a fost salutată de numeroşi congresmeni americani, dar a provocat şi critici din partea unor asociaţii şi lideri internaționali, precum cancelarul german Angela Merkel, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la puterea deținută de BigTech.

De altfel, Twitter şi vecinii săi din Silicon Valley sunt de mai mult timp în vizorul autorităţilor americane, politicieni din ambele tabere reproşând tocmai forța și puterea deplină, atât în termeni de concurenţa economică, cât şi în ceea ce priveşte datele şi dezbaterea publică (manipularea societății).

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Exemplu pentru Suedia. Medic român: „Am ajuns să invidiez România. Noi nu avem această facilitate”
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce salarii sunt la Raiffeisen Bank, în sucursalele băncii din întreaga țară
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide