Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump

Redactor:
Marius Olaru
Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump
Patronul Twitter s-a „spovedit” în public. Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump / Sursa FOTO: wikimedia.org

Miliardarul Jack Dorsey a spus tot despre suspendarea contului președintelui Donald Trump. Mulți interpretează ieșirea publică a patronului Twitter ca pe o spovedanie, un gest născut din mustrările de conștiință pe care le are fondatorul și proprietarul rețelei de socializare.

Sunt, însă, dificil de înțeles vorbele magnatului din Silicon Valley, după cum reacționează chiar urmăritorii paginii sale de Twitter.

Miliardarul Jack Dorsey spune tot. „Măsuri care ne divizează”

Astfel, Jack Dorsey consideră că decizia de a-l bloca pe Donald Trump a fost „bună”, dar în același timp „constituie un eşec şi stabileşte un precedent periculos” în ce priveşte puterea deţinută de marile companii din IT, cele care fac parte din grupul Big Tech.

Este un „eşec din partea noastră în a promova o conversaţie sănătoasă”, a scris Dorsey pe Twitter, într-o serie de mesaje unde revine asupra deciziei reţelei sociale de a-l bloca definitiv pe preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite.

Acest gen de măsuri ne divizează. Ele limitează posibilitatea de a explica, de a răscumpăra o greşeală, de a învăţa”, a continuat Jack Dorsey. „Şi asta stabileşte un precedent care mi se pare periculos: puterea pe care un individ sau o companie o are asupra unei părţi a conversaţiei publice mondiale”, a mai spus el. Dorsey a subliniat că echilibrul puterilor era respectat atât timp cât „oamenii puteau să meargă pur şi simplu spre un alt serviciu, dacă regulile noastre şi aplicarea regulilor nu le convenea. Acest concept a fost însă pus sub semnul întrebării săptămâna trecută când un număr de furnizori esenţiali de instrumente de Internet au decis, de asemenea, să nu găzduiască ceea ce li s-a părut periculos. Nu cred că a fost coordonat. Mai probabil, companiile au ajuns la propriile concluzii sau au fost încurajate de acţiunile altora”.

Miliardarul Jack Dorsey spune tot. Donald Trump are interzis pe Internet

Platforma Twitter a fost principalul mijloc de comunicare al președintelui Trump, care folosea zilnic rețeaua pentru a se adresa lumii întregi. Liderul de la Casa Albă a fost suspendat de pe Facebook, Snapchat, Twitch și YouTube. Izolarea preşedintelui a fost salutată de numeroşi congresmeni americani, dar a provocat şi critici din partea unor asociaţii şi lideri internaționali, precum cancelarul german Angela Merkel, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la puterea deținută de BigTech.

De altfel, Twitter şi vecinii săi din Silicon Valley sunt de mai mult timp în vizorul autorităţilor americane, politicieni din ambele tabere reproşând tocmai forța și puterea deplină, atât în termeni de concurenţa economică, cât şi în ceea ce priveşte datele şi dezbaterea publică (manipularea societății).

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide