Politician american: „Câți evrei au ajuns în cuptoare, din cauza faptului ca nu aveau arme?” Ce i-a răspuns un supraviețuitor al holocaustului

Politician american: „Câți evrei au ajuns în cuptoare, din cauza faptului ca nu aveau arme? Ce i-a răspuns un supraviețuitor al holocaustului
Publicat: 01/03/2018, 15:02

„Câți oameni au fost împușcați și uciși pentru că nu aveau arme? 50 de milioane în Rusia”, a declarat Young, într-o conferință desfășurată în Juneau, Alaska. Young, care este membru al consiliului National Rifle Association (NRA), a adăugat: „Câți evrei au ajuns în cuptoare, din cauza faptului că nu aveau arme?”

Înregistrarea cu afirmațiile politicianului a fost furnizată celor de la Alaska Public Media de către rivalul politic democrat Dimitri Shein, care speră să-l devanseze pe Young la viitoarele alegeri. Comentariile au fost considerate ofensatoare și insensibile. Don Young nu este primul politician republican care sugerează că germanii care au trăit sub regimul nazist ar fi putut să se elibereze cu ajutorul armelor, scrie independent.co.uk.

În 2015, Ben Carson, fost candidat la președinția SUA, a spus că se află într-un loc în care oamenii sunt „dezarmați”, înainte de instaurarea unei „tiranii”.

La acea vreme, reporterul CNN Wolf Blitzer l-a contrazis pe politician: „Ce vreți să spuneți? Dacă ar fi fost arme în Germania, nu ar mai fi existat holocaustul?”, a întrebat jurnalistul.

Carson a răspuns sec: „A fost una din țările pe care le-am menționat. Au existat țări în care tirania a fost instalată și înainte de asta, oamenii au fost dezarmați”.

Liga Anti-Defăimare a respins afirmațiile potrivit cărora holocaustul ar fi fost prevenit, dacă germanii ar fi avut acces la mai multe arme.

„Ideea potrivit căreia susținătorii controlului armamentului fac exact ceea ce a făcut Hitler în Germania, pentru a-și dezarma cetățenii, este inexactă din punct de vedere istoric, este o ofensă la adresa supraviețuitorilor holocaustului și a familiilor lor”, a declarat un supraviețuitor al holocaustului.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase