Premierul libian a fost eliberat de răpitori. O brigadă de foști rebeli susține că „l-a arestat”

Premierul libian a fost eliberat de răpitori. O brigadă de foști rebeli susține că l-a arestat
Publicat: 10/10/2013, 13:20
Actualizat: 10/10/2013, 13:20

UPDATE: Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat

Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat, joi, după ce a fost răpit și deținut timp de câteva ore de o brigadă a foștilor rebeli, a anunțat ministrul libian de Externe, Mohamed Abdelaziz, pentru AFP.

„(Zeidan) a fost eliberat. Dar nu dispunem încă de detalii privind circumstanțele eliberării sale”, a declarat Abdelaziz.


Premierul libian Ali Zeidan a fost răpit, joi dimineața, de o grupare armată și a fost „condus către o destinație necunoscută”, a anunțat Guvernul de la Tripoli, citat de AFP.

„Șeful Guvernului de tranziție, Ali Zeidan, a fost condus către o destinație necunoscută din motive necunoscute de către un grup” de bărbați care ar fi foști rebeli, a declarat Guvernul într-un scurt comunicat postat pe site-ul său de Internet.

Această răpire are loc la cinci zile după ce un comando american l-a capturat, la Tripoli, pe Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida.

Guvernul „suspectează” că în spatele acestei operațiuni stau două grupări de foști rebeli, „Camera revoluționarilor din Libia” și „Brigada de luptă împotriva crimei”, care depind teoretic de ministerele Apărării și de Interne.

Guvernul a anunțat că va organiza o reuniune de urgență.

„Guvernul și Congresul general național (Parlamentul) vor trata această situație”, a adăugat comunicatul, care „cheamă cetățenii la calm”.

Zeidan a fost răpit de la hotelul Corinthia unde locuiește, a precizat o sursă din cadrul biroului premierului, fără alte precizări.

„Mai mulți bărbați înarmați au intrat în zonă joi dimineața foarte devreme. Dar noi nu am înțeles nimic din ce se întâmpla”, a declarat pentru AFP un angajat al hotelului.

Contactat de AFP, ministrul Justiției, Salah al-Marghani, a confirmat informația, fără alte detalii.

Iuliana Enache, [email protected]

REVENIM CU AMĂNUNTE