Presupusa atacatoare a profesoarei americane de origine română riscă pedeapsa cu moartea

Presupusa atacatoare a profesoarei americane de origine română riscă pedeapsa cu moartea
Publicat: 07/12/2014, 15:53

Potrivit publicației britanice, Dala al Hashemi, o cetățeană EAU de origine yemenită în vârstă de 38 de ani, a fost arestată joi ca suspectă pentru uciderea profesoarei, care s-a mutat în Orientul Mijlociu în căutarea unei vieți mai bune, după divorț. Potrivit poliției locale, presupusa atacatoare, care a atras-o pe Ryan într-o conversație pretinzând că este o femeie bărtână și vulnerabilă, a atacat-o pe profesoară din cauza naționalității acesteia.

Yemenita a atacat-o pe Ryan în cabina toaletei, înjunghiind-o de mai multe ori cu un cuțit de măcelărie. După ce aceasta a fugit, profesoara rănită a ieșit împleticindu-se în holul principal al mallului, în apropiere de supermarketul Waitrose, dar s-a prăbușit într-o baltă de sânge, scrie Daily Mail, care citează speculații potrivit cărora atacatoarea ar fi făcut parte dintr-o celulă teroristă și nu ar fi fost o „lupoaică singuratică”.

Pe de altă parte, soțul victimei a dezvăluit că suspecta ar fi recunoscut crima, potrivit poliției locale. „După mine, totul pare destul de evident, iar ea a mărturisit”, a declarat el, adăugând că a fost traumatizat de imaginile publicate de presa locală după atac, referindu-se la un cuțit pătat de sânge, pe podeaua băii, și la dâre de sânge lăsate de fosta soție care a încercat să ceară ajutor.

„Acești copii minunați pe care-i am… mă voi asigura că vor avea parte de alinare, de amintirea mamei lor și de viitor”, a dat el asigurări, afirmând că, în opinia sa, atacatoarea face parte dintr-o celulă teroristă.

„Odihnește-te-n pace, iubirea noastră. Frumusețea și dragostea ta pură vor continua să trăiască prin noi pentru totdeauna”, a scris el într-un mesaj online, potrivit publicației britanice.

Poliția din EAU a declarat pentru postul american ABC News că există informații potrivit cărora suspecta „nu este o lupoaică singuratică”, iar locuința acesteia era „o bază de operațiuni”. „Poate fi implicată o celulă (teroristă), desigur, dar, așa cum se vede în imaginile înregistrate și după ceea ce avea în mașină, ea avea tot ce-i trebuia”, potrivit poliției. Al Hashemi a fost arestată în urma unei descinderi la domiciliu și este acuzată că a pus o bombă la locuința unui doctor american de origine egipteană, potrivit autorităților din EAU.

După divorț, fostul soț s-a mutat la Viena, iar Ibolya Ryan la Abu Dhabi. Fiica cuplului, în vârstă de 13 ani, a plecat cu tatăl ei, iar fiii lor gemeni, în vârstă de 11 ani, cu mama lor. El a declarat că familia se gândea să se întoarcă împreună în Statele Unite, după ce băieții își încheiau studiile în statul arab.

Fostul soț al profesoarei a declarat pentru CNN că nu este sigur că ar putea-o ierta pe atactaore, așa cum prevede legea în EAU, în cazul în care va fi găsită vinovată și condamnată la moarte. „Nu cred că am puterea sa iert. Este șocant pentru mine. Nu vreau să-mi asum această responsabilitate. Dar va trebui să așteptăm să vedem”, a declarat el.

Într-un comunicat pentru agenția guvernamentală de știri din EAU, el a admis că-i este „teamă”, ca american, în Orientul Mijlociu. „Am simțit că forțele întunericului s-au exprimat foarte clar aici, în Orientul Mijlociu, (dar) vor dispărea în timp mulțumită forțelor binelui pe care le-am văzut aici”, a declarat el. Guvernul EAU a promis să plătească costurile cu școlarizarea, inclusiv la universitate, pentru cei trei copii ai cuplului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase