Primele declarații ale victimelor sechestrate în Cleveland timp de 10 ani. „Cred că am trecut prin infern” – VIDEO

Primele declarații ale victimelor sechestrate în Cleveland timp de 10 ani. Cred că am trecut prin infern - VIDEO
Publicat: 10/07/2013, 17:48
Actualizat: 29/03/2019, 01:33

Trei tinere americane, ținute zece ani în captivitate într-o casă din Cleveland și eliberate în mai 2013, vorbesc pentru prima dată în public, relatează USA Today.

Tinerele Amanda Berry, Gina DeJesus și Michelle Knight apar într-o înregistrare video de 30 de secunde, postată pe site-ul YouTube. Înregistrarea a fost realizată pe 2 iulie și lansată de către agenția de relații publice Hennes Paynter Communications, în colaborare cu avocatul victimelor. Potrivit agenției de PR, victimele au refuzat să acorde interviuri și au preferat să se exprime prin intermediul unei înregistrări video.

„Cred că am trecut prin infern, dar sunt suficient de puternică ca să trec prin el cu zâmbet și cu capul ridicat,” a declarat Knight, care a dispărut în 2002 la vârsta de 21 de ani.

„Vreau ca fiecare să știe cât de fericită sunt aflându-mă acasă, alături de familia mea”, a afirmat Berry, dispărută în 2003, la vârsta de 16 ani. „Devin mai puternică zi de zi, iar respectarea dreptului la viața privată mă ajută enorm”, a adăugat ea.

DeJesus, dispărută în 2004, la vârsta de 14 ani, a mulțumit într-un mod mai scurt. Mama ei, Nancy Ruiz, de asemenea apare în înregistrarea video și îi îndeamnă pe toți cei ai căror copii sunt dispăruți să aibă „încredere în vecini. Nu vă fie frică să la cereți ajutorul, deoarece ajutorul este posibil”.

Ariel Castro, fostul șofer de autobuz inculpat pentru sechestrarea și violarea a trei tinere americane, în casa sa din Cleveland, statul Ohio (nord) a pledat nevinovat. Procesul lui Castro, declarat apt din punct de vedere mental pentru a fi judecat, va începe pe 5 august.

Victimele nu au apărut în public după ce Castro a încercat să pătrundă în locunța lui Berry și ea le-a cerut ajutor vecinilor. Poliția a eliberat-o pe Berry și pe fiica sa, în vârstă de șase ani, al cărei tată este Ariel Castro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase