Primul interviu al lui Trump după alegeri. Promisiunile din campanie la care a renunțat în doar trei zile

Primul interviu al lui Trump după alegeri. Promisiunile din campanie la care a renunțat în doar trei zile
Publicat: 12/11/2016, 15:55

În timpul campaniei, Trump a spus că, după preluarea mandatului, va abroga și înlocui imediat Obamacare. Atitudinea lui pare a se schimba, însă, având în vedere că în primul interviu după câștigarea alegerilor, acordat celor de la Wall Street Journal, Donald Trump a afirmat că dorește doar o reformă a politicilor privind asigurările de sănătate și că dorește chiar să păstreze amendamentul care spune că tinerii pot fi incluși în asigurările părinților lor. Președintele ales a spus că a fost convins de beneficiile acestei măsuri chiar în timpul discuției purtate joi, la Casa Albă, cu Barack Obama.

Donald Trump a înregistrat, de asemenea, un interviu și pentru postul de televiziune CBS, care va fi difuzat duminică și, în cadrul căruia a afirmat că Obamacare va fi înlocuit treptat, fără a cauza probleme în sistemul de sănătate.

„Totul va fi bine. Asta fac eu: fac lucruri bune și știu cum să fac aceste lucruri”, a spus, încrezător, Trump.

După ce în timpul campaniei, viitorul președinte al SUA a numit-o pe Hillary Clinton, o „femeie ușuratică” și „necinstită”, acesta a vorbit pe un ton conciliant despre adversara sa în cadrul ambelor interviuri.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal l-au întrebat pe Trump ce are de gând să facă cu planul pe care l-a dezvăluit în timpul campaniei electorale, potrivit căruia, în cazul în care va ajunge la Casa Albă, va numi un procuror special pentru a cerceta acuzațiile aduse contracandidatei sale, Hillary Clinton. Este vorba, bineînțeles, despre acuzațiile legate de e-mailurile private.

„Nu este un lucru prioritar, pentru că vreau să rezolv problemele în ceea ce privește asistența socială, locurile de muncă, controlul frontierelor și reforma fiscală”, a răspuns Trump. Această afirmație îi va supăra cu siguranță pe susținătorii săi care îl îndemnau, în timpul campaniei, să o trimită la închisoare pe Hillary Clinton.

Președintele ales a apreciat modul în care Clinton a recunoscut pierderea alegerilor, calificându-l drept „minunat”. „Îmi imaginez cât de greu a fost pentru ea. Nu putea fi mai drăguță decât a fost. M-a felicitat pentru ceea ce am reușit”, a explicat Trump.

În cadrul interviului acordat celor de la CBS, acesta a caracterizat-o pe Hillary Clinton drept o femeie puternică și foarte deșteaptă.

Donald Trump nu s-a rezumat doar la contracandidata sa, ci l-a lăudat și pe soțul acesteia, fostul președinte Bill Clinton. „Nu putea fi mai amabil. A spus că a fost o campanie incredibilă, una dintre cele mai frumoase pe care le-a văzut până acum”, a declarat Trump.

Victoria neașteptată a Partidului Republican a stârnit proteste în mai multe orașe și campusuri universitare, alături de o serie de atacuri rasiste și islamofobe. Donald Trump le-a spus jurnaliștilor de la Wall Street Journal că își dorește ca toate spiritele să se calmeze, afirmând că își dorește o țară în care toată lumea să se iubească reciproc, iar acest lucru va fi posibil prin crearea de locuri de muncă.

Și totuși, întrebat dacă nu cumva tonul său din timpul campaniei a întrecut limitele, acesta a spus: „Nu. Am câștigat!”.

Donald Trump a mărturisit că Mike Pence, vicepreședintele ales va juca un rol cheie în timpul administrației sale, servind drept persoană de legătură cum membrii Congresului.

Vineri, Trump a făcut cunoscută echipa sa de tranziție. Fiica lui, Ivanka, alături de soțul ei Jared Kushner și fii, Eric și Donald Jr. s-au alăturat comitetului executiv. Co-fondatorul PayPal, Peter Thiel și Stephen Bannon, fostul director al Breitbart News, care au condus campania lui Trump, fac, de asemenea, parte din comitet.

În ceea ce privește politica externă, viitorul președinte a afirmat că rezolvarea conflictului israelo-palestininat este un punct cheie. „În calitate de om care ia decizii aș vrea să iau decizia care pare să nu poată fi luată. Și să fac asta pentru binele umanității”, a declarat Trump.

În ceea ce privește Siria, președintele ales a mărturisit că se va concentra pe lupta împotriva Statului Islamic, mai degrabă decât asupra ideii de a-l înlătura pe președintele Bashar al-Assad.

„Rusia s-a alăturat acum Siriei, la fel și Iranul, care devine tot mai puternic și, datorită nouă s-a alăturat Siriei. Acum ne confruntăm cu rebelii care luptă împotriva Siriei și nu avem idee cine sunt acești oameni”, a explicat el.

Trump a mărturisit că a primit o scrisoare frumoasă de la președintele rus, Vladimir Putin și că va discuta cu el în curând.

Între timp, protestatarii din Statele Unite s-au pregătit pentru un weekend de proteste și demonstrații. Mai mult, o serie de activiști pregătește deja o serie de măsuri care să întrerupă preluarea mandatului de la Obama și instalarea la Casa Albă programată pentru începutul anului viitor.

Peste 10.000 de oameni s-au înscris să participe la un marș programat pentru sâmbătă la prânz, care va porni de la Union Square și va ajunge la Trump Tower. Acțiuni de acest fel sunt programate și în alte orașe.

Liderii europeni și-au exprimat îndoiala față de victoria republicană și au apreciat că speranțele Theresei May în ceea ce privește un viitor mai bun al Marii Britanii odată cu era Trump sunt iluzorii.

„Chiar dacă și înainte de ziua de marți șansele nui acord între Marea Britanie și Statele Unite ale Americii erau destul de scăzute, acum acestea au devenit cu adevărat iluzorii. Având în vedere că administrația Trump va fi orientată spre interior, va fi în avantajul Marii Britanii să se orienteze în direcția Uniunii Europene”, a explicatAxel Schafer, un politician german.

De partea cealaltă, Boris Johnson, ministrul de Externe britanic a criticat reacția liderilor UE și a declarat pentru Times că nu s-a hotărât dacă va participa la întâlnirea cu liderii europeni organizată cu scopul de a discuta pe seama rezultatelor alegerilor din SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Victorie ISTORICĂ pentru România. Europa a spus Da: Suntem aici pentru a sărbători
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete