Procurorii francezi investighează dacă banca elvețiană UBS a ajutat francezi bogați să evite taxele

Procurorii francezi investighează dacă banca elvețiană UBS a ajutat francezi bogați să evite taxele
Publicat: 02/06/2013, 16:32
Actualizat: 07/02/2016, 10:30

Procurorii francezi au început o investigație care vizează UBS pentru a clarifica dacă grupul bancar elvețian a încercat să ajute francezi bogați să evite plata taxelor, potrivit presei internaționale.

Procurorii analizează dacă UBS a încurajat bancheri ai diviziei din Elveția a gruplui să convingă clienți francezi să-și deschidăconturi bancare în Elveția care le permiteau să evite plata taxelor, scrie portalul MarketWatch.

Potrivit legii franceze, doar companiile înregistrate local au dreptul să recruteze clienți în Franța.

Un purtător de cuvânt al UBS din Zurich a declarat pentru Wall Sreet Journal că decizia magistraților de a pune sub investigație divizia franceză a UBS este una neașteptată și ar trebui să fie analizată în contextul unei anchete mai ample.

„UBS Franța își desfășoră activitatea respectând în totalitate legile și reglementările din Franța. UBS Franța va continua să coopereze în totalitate cu autoritățile, conform legilor franceze”, a spus purtătorul de cuvânt.

Guvernul francez a intensificat în ultimii ani eforturile de a combate evaziunea. Anul acesta, un ministru francez a demisionat după ce a recunoscut că a deținut ilegal un cont în Elveția timp de mai mulți ani. Jerome Cahuzac a renunțat în martie la postul de ministru francez al bugetului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase