Putin i-a spus premierului Indiei că vrea să termine războiul din Ucraina cât mai repede, dar ucrainenii refuză „pacea rusească”. Modi: „Nu este timpul pentru războaie”

Putin i-a spus premierului Indiei că vrea să termine războiul din Ucraina cât mai repede, dar ucrainenii refuză „pacea rusească”. Modi: „Nu este timpul pentru războaie”
Putin i-a spus premierului Indiei că vrea să termine războiul - FOTO: Profimedia
Publicat: 16/09/2022, 19:39

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin i-a transmis premierului Indiei, Narendra Modi, că înțelege îngrijorările indienilor și că vrea să termine „cât mai repede posibil” războiul din Ucraina, dar Kievul refuză „pacea în termenii rusești”.

„Cunosc poziţia dumneavoastră cu privire la conflictul în Ucraina, îngrijorările dumneavoastră pe care le exprimaţi frecvent. Vom face totul pentru a-l termina cât mai repede posibil”, a declarat Putin.

Modi l-a „certat” pe Putin pentru acțiunea sa nesăbuită în Ucraina, afirmând că „nu este timpul pentru războaie”

Putin l-a asigurat pe premierul indian că-l va ţine la curent cu evoluţia situaţiei și va face tot posibilul pentru a încheia acest război cât mai repede cu putință, dar Ucraina refuză vehement să negocieze.

„Din păcate, pur şi simplu partea adversă – liderii Ucrainei – a refuzat orice proces de negociere şi a indicat că vrea să-şi atingă obiectivele pe cale militară, pe câmpul de luptă”, a afirmat în continuare Vladimir Putin.

Modi a subliniat importanţa „democraţiei, diplomaţiei şi dialogului” ca instrumentele necesare pentru soluţionarea disputelor, lucruri greu de digerat pentru dictatorul de la Moscova.

„Trebuie să ajungeţi la pace în viitor”, a spus Modi şi a salutat posibilitatea de „a lua cunoştinţă îndeaproape” de poziţia lui Putin în această privinţă.

Sursa: Agerpres

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase