Putin ironizează acuzațiile că Trump ar fi divulgat rușilor informații clasificate: Ori sunt pur și simplu proști și nu înțeleg nimic, ori sunt periculoși și corupți

Putin ironizează acuzațiile că Trump ar fi divulgat rușilor informații clasificate: Ori sunt pur și simplu proști și nu înțeleg nimic, ori sunt periculoși și corupți
Publicat: 17/05/2017, 16:02
Actualizat: 20/04/2018, 01:27

În cadrul unei conferințe de presă alături de premierul italian Paolo Gentiloni, Vladimir Putin a spus cu ironie că Serghei Lavrov nu i-a transmis „secretele inexistente”.

„Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-i dau o mustrare pentru că nu a împărtășit aceste secrete. Nici cu mine, nici cu reprezentanții serviciilor de informații ale Rusiei. Este foarte rău din partea lui”, a glumit Putin.

Liderul de la Kremlin consideră că scandalul iscat în jurul președintelui Donald Trump, potrivit căruia ar fi împărtășit informații clasificate cu oficialii ruși, este doar „schizofrenie politică, fără altă explicație”.

Vladimir Putin a precizat că își poate proba afirmațiile cu ajutorul stenogramei conversației dintre Lavrov și Trump, pe care să o trimită Congresului SUA, însă doar cu aprobarea Casei Albe.

„Este greu de crezut cu ce mai pot veni acești oameni care generează astfel de prostii. Ceea ce mă surprinde este că agită situația politică internă folosind sloganuri anti-rusești. Ori nu înțeleg daunele pe care le fac în propria țară, caz în care sunt pur și simplu proști, sau înțeleg totul, caz în care sunt periculoși și corupți”, a spus Putin.

Donald Trump i-a primit pe 10 mai la Casa Albă pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, și pe ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Serghei Kislyak. Potrivit unor oficiali americani citați de cotidianul Washington Post, Trump ar fi dezvăluit informații clasificate și ar fi oferit detalii despre o amenințare de tip terorist reprezentată de rețeaua Stat Islamic, asociată transportării laptopurilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, președintele american ar fi periclitat o sursă esențială de informații despre organizația fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria și Irak.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase