Rachete israeliene, interceptate deasupra Siriei! Bombardamente în provincia Hama

Rachete israeliene, interceptate deasupra Siriei! Bombardamente în provincia Hama
Rachete israeliene, interceptate deasupra Siriei! Bombardamente în provincia Hama / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 25/12/2020, 06:26

Apărarea aeriană siriană a interceptat, în noaptea de Ajun, rachete trase de Israel în provincia Hama, la vest de Damasc, a informat agenţia oficială de presă, Sana. Este un nou atac declanșat de Tel Aviv asupra Siriei, ultimul dintr-o serie care datează de la începutul războiului civil, în 2011.

Apărarea noastră aeriană a interceptat un atac israelian asupra zonei Masyaf, în provincia rurală Hama”, a precizat Sana.

Avioanele Israelului au survolat Libanul

Televiziunea publică siriană a difuzat imagini arătând Armata Aerului replicând la atacul israelian. Avioane de război israeliene au fost auzite în timp ce survolau Libanul, învecinat cu Siria, cu puţin înainte de lovituri, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a raportat despre loviturile din Masyaf, anunțând că Israelul este „posibil responsabil” de aceste atacuri. OSDO a precizat că atacul „a vizat poziţii ale forţelor guvernamentale şi miliţiilor susţinute de Iran”, fără să ofere mai multe detalii.

Israelul, care deocamdată nu a comentat informaţiile, a efectuat sute de lovituri în Siria de la declanşarea războiului civil, în 2011, ţintind forţe iraniene, forţe ale mişcării şiite libaneze Hezbollah, precum şi trupe ale guvernului sirian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase