RĂZBOIUL din UCRAINA, ziua 893. Ucraina obține prima medalie de aur la Paris, scufundă un submarin rusesc și primește două avioane F-16

RĂZBOIUL din UCRAINA, ziua 893. Ucraina obține prima medalie de aur la Paris, scufundă un submarin rusesc și primește două avioane F-16
RĂZBOIUL din UCRAINA, ziua 893. Ucraina obține prima medalie de aur la Paris, scufundă un submarin rusesc și primește avioanele F-16. Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 04/08/2024, 20:44
Actualizat: 04/08/2024, 21:10
20:49

UPDATE - Primele două avioane F-16 au sosit în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs despre ajungerea la destinație a primelor două avioane americane F-16 în Ucraina.
„Ne aflăm acum într-o nouă fază de dezvoltare pentru Forțele Aeriene ale Ucrainei. Am făcut multe pentru a trece la aviația de luptă occidentală. De la începutul acestui război, am vorbit cu partenerii noștri despre necesitatea închiderii spațiului aerian ucrainean pentru rachetele și avioanele rusești.

Am ținut sute de întâlniri și negocieri pentru a consolida capacitățile aviației, a apărării aeriene și a forțelor noastre de apărare. Am auzit adesea cuvântul „imposibil” ca răspuns, dar am făcut tot posibilul, iar acum – avioanelea F-16 au devenit o „realitate” pe cerul nostru.

Sunt mândru de toți băieții noștri care stăpânesc cu pricepere aceste avioane și au început deja să le folosească pentru țara noastră. Mulțumesc echipei noastre pentru acest rezultat. Mulțumesc tuturor partenerilor care ajută cu adevărat cu avioanele F-16 și primelor țări care au acceptat cererea noastră să ne livreze avioanele – Danemarca, Țările de Jos, Statele Unite – și tuturor partenerilor noștri – prețuim sprijinul dumneavoastră.

Doresc ca Forțele noastre Aeriene și tuturor războinicilor noștri să resimtă mândria și gloria ucrainenilor și să aducă Ucrainei victoria noastră mai aproape – pacea noastră dreaptă pentru Ucraina”,a scris președintele Ucrainei pe pagina sa de X.

RĂZBOIUL din UCRAINA, ziua 893. Ucraina obține prima medalie de aur la Paris.

Între timp, apar informații că ar fi scufundat un submarin rusesc.

 Echipa feminină ucraineană de scrimă sabie a câștigat turneul pe echipe la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Sursa Foto: Profimedia
Echipa feminină ucraineană de scrimă sabie a câștigat turneul pe echipe la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Sursa Foto: Profimedia

Ucraina obține prima medalie de aur

Echipa feminină de sabie a Ucrainei i-a adus Ucrainei prima medalie de aur obținută în Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Ucraineanca Olga Kharlan a sărbătorit alături de coechipierii ei, afișând steagul ucrainean după ce a câștigat în partida cu Coreea de Sud, cu scorul de 45-42 în finală.

Olga Kharlan, de cinci ori medaliată olimpică a Ucrainei, împreună cu Olena Kravatska, Alina Komashchuk și Yuliia Bakastova, au ajuns în finala olimpică învingând Italia și Japonia .

Președintele Volodimir Zelenski le-a felicitat: „Le aclamăm pe ale noastre campioane și le susținem. Ucraina știe să inspire la Jocurile Olimpice, chiar și în vremuri ca acestea”, citează Kyiv Independent.

Sursa Foto ilustrativ cu un submarin rusesc: Profimedia
Sursa Foto ilustrativ cu un submarin rusesc: Profimedia

Ucraina anunță scufundarea unui submarin rusesc în portul Sevastopol

„Peștii din Marea Neagră se vor bucura de noua lor casă”, scrie în postarea publicată pe X de către ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov. Submarinul valora 300 de milioane de dolari.


„Distrugerea orașului Rostov-pe-Don demonstrează încă o dată că nu există un loc sigur pentru flota rusă în apele teritoriale ucrainene ale Mării Negre”, a declarat sâmbătă, într-un comunicat, statul major de la Kiev.

Forţele armate ucrainene au anunţat sâmbătă că au scufundat un submarin rusesc, Rostov pe Don, dar și că ar fi avariat un sistem antiaerian S-400 din peninsula Crimeea, transmite Reuters.

Polonia și România, aliați indispensabili ai SUA


Lockheed Martin a anunțat un pas important în întărirea sistemlui de apărare a Poloniei în fața agresiunii ruse. Prima achiziție pentru unul din cele 32 de avioane de luptă stealth F-35 Lightning II comandate de Polonia a fost finalizată.  Această realizare marchează un moment important atât pentru apărarea aeriană poloneză, cât și pentru legăturile politico-militare dintre Polonia și Statele Unite. Polonia a comandat 32 de avioane F-35 încă de la 31 ianuarie 2020.

Baza militară NATO Mihail Kogălniceanu, cu avioane F/A 18. Sursa Foto: Profimedia
Baza militară NATO Mihail Kogălniceanu, cu avioane F/A 18. Sursa Foto: Profimedia

Între timp, publicația The Hill scrie: „România este noul aliat indispensabil al SUA în Europa de Est”. Baza NATO Mihail Kogălniceanu urmează să fie modernizată și să găzduiască 10.000 de militari străini, inclusiv americani, dar și familiile acestora. Articolul susține că va avea dimensiunea Harrisburgului. România ar urma în această toamnă să comande 32 avioane F-35 , la un preț de 6,5 miliarde de dolari. Cele mai avansate aeronave americane de luptă de pe planetă ar urma să fie livrate după 2030.

Cu această bază și cu sistemul de rachete antibalistice Aegis, afirmă autorul materialului, „nepoții românilor din rezistența anticomunistă din munți care strigau „vin americanii” îi vor vedea cum vor mărșălui în Constanța.Autorul materialului, Ronald H. Linden, este un fost profesor de Științe Politice și director al catedrei de Studii Europene de la Universitatea din Pittsburgh. Acesta a afirmat:

„Odată ce războaiele  au izbucnit în Ucraina şi Orientul Mijlociu, iar relațiile cu Turcia, membru NATO, devin instabile, România a devenit noul aliat indispensabil al Americii”.

Citește și: RĂZBOIUL din Ucraina, ziua 891: Putin l-a salutat pe ucigașul Krasikov pe covorul roșu cu cuvintele „Vreau să vă felicit pe toți”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Culturistul „cel mai monstruos din lume” a murit la numai 36 de ani. Avea o...
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Tensiuni în Canalul Mânecii. Navele de război ale Marinei Regale au urmărit nave militare și...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Ce este ciclonul Boris și cum afectează România. „Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică”
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și...
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de...
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
România, lovită din nou de inundații! Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu și cod...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Tehnologie franţuzească de pe avioanele ruseşti Su-30SM, reparată de o firmă din Kazahstan, instruită de...
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Cum se păstrează strugurii peste iarnă. Soluția care te scutește de drumurile la supermarket
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
A fost creată Inteligența Artificială care poate detecta materia întunecată