România a anunțat la Summitul ONU intenția de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice

Redactor:
Diana Grigore
România a anunțat la Summitul ONU intenția de a lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice
Ministrul de Externe Ramona Mănescu a participat, luni, la deschiderea primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică. Potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, România și-a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice.

„Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenție nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050. Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali și politici”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția a subliniat intenția României de a sprijini „de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populației, dar și a economiilor naționale”.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu se află în SUA, în perioada 22 – 29 septembrie, unde efectuează o vizită de lucru alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

Tags:
Inchide