Românii nu mai pot vizita Danemarca, după ce am fost incluși pe lista țărilor „închise”. Care sunt singurele excepții

Românii nu mai pot vizita Danemarca, după ce am fost incluși pe lista țărilor „închise”. Care sunt singurele excepții
Copenhaga, capitala Danemarcei (FOTO: Pixabay)
Publicat: 30/07/2020, 22:15
Actualizat: 30/07/2020, 22:17

Danemarca a inclus România pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Autoritățile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00.00.

Astfel, potrivit autorităților daneze, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente , și nu în scop turistic.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19.

Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la link-ul: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiții. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei sau în cazul deplasării într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Informații suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următorul link (limba engleză): https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/entry-into-denmark .

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51908 , http://copenhaga.mae.ro/ și http://www.mae.ro/ .

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Copenhaga – 0045 27 35 55 37.

MAE, anunț de ultimă oră despre condițiile de intrare pe teritoriul Bulgariei. Ce trebuie să știe românii care tranzitează sau vizitează această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, că cetățenii români nu mai trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere, la granița bulgară, prin care confirmau că au luat la cunoștință și își asumă riscurile privind Covid-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-Covid din Bulgaria.

Astfel, autoritățile bulgare au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria.

Conform unui ordin al ministrului bulgar al Sănătății bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-COVID aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

Ce le recomandă MAE persoanelor care intră din România în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, la mijlocul acestei luni, că au intrat în vigoare noi condiții de călătorie impuse de Belgia.

România este inclusă în zona portocalie, iar persoanelor care intră din România în Belgia li se recomandă „vigilență crescută privind răspândirea COVID-19”.

„Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19”, anunță MAE.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA