Rusia avertizează Germania: trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina, o decizie „extrem de periculoasă”! „Efectele vor fi ireparabile”

Rusia avertizează Germania: trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina, o decizie „extrem de periculoasă”! „Efectele vor fi ireparabile”
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 25/01/2023, 18:36

Decizia Executivului de la Berlin de a trimite tancuri Leopard în Ucraina nu a picat deloc bine Rusiei. De altfel, la scurt timp după anunțul cancelarului Olaf Scholz, așa cum era de așteptat, Moscova a și trimis o amenințare voalată către Germania.

Cel care a condamnat primul anunțul nemților a fost chiar ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Netschajev.

Ambasadorul rus în Germania face declarații războinice

El a catalogat decizia Germaniei privind livrarea de tancuri ultramoderne Ucrainei drept una „extrem de periculoasă”. În opinia lui Netschajev, acţiunea demonstrează că Occidentul nu vrea o soluţie diplomatică la acest conflict.

„Este o decizie extrem de periculoasă, care va duce conflictul la un nou nivel al confruntărilor militare”, a declarat Serghei Netschajev, citat de publicaţia Der Spiegel.

„Această acţiune ne convinge încă o dată că Germania şi aliaţi săi apropiaţi nu vor o soluţie diplomatică la criza din Ucraina şi depun eforturi spre o escaladare de durată a conflictului. Cu permisiunea Guvernului german, tancurile germane vor fi trimise din nou pe «frontul de est», ceea ce va conduce inevitabil la moartea unor militari ruşi şi a unor civili”, a adăugat diplomatul.

„Această decizie generează efecte ireparabile în relaţiile bilaterale, care oricum sunt într-o stare deplorabilă” – Serghei Netschajev, ambasadorul Rusiei în Germania

Ambasadorul Rusiei a acuzat Berlinul că nu remediază responsabilitatea istorică pentru fostele crime naziste din cel de-Al II-lea Război Mondial.

Olaf Scholz, anunțul zilei: Germania trimite tancuri Leopard în Ucraina!

Cancelarul Olaf Scholz a confirmat miercuri decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a ținut să precizeze că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Kievului, nu își dorește să se ajungă la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică.

„Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO” – Olaf Scholz, cancelarul Germaniei

Surse citate de publicaţia Der Spiegel afirmă că Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza în total Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2 (în total, 80 de vehicule blindate). La rândul lor, Statele Unite ar urma să furnizeze încă 40 de tancuri, inclusiv de tip M1 Abrams, potrivit înțelegerii făcute cu Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase