Valeri Gherasimov, comandantul rus al trupelor din Ucraina, are o nouă tactică de război: Teroarea. Granițele din România, Moldova și Polonia sunt vizate

Valeri Gherasimov, comandantul rus al trupelor din Ucraina, are o nouă tactică de război: Teroarea. Granițele din România, Moldova și Polonia sunt vizate
Generalul Valeri Gherasimov / Foto: Profimedia
Publicat: 25/01/2023, 13:14
Actualizat: 25/01/2023, 13:17

După recenta numire a lui Valeri Gherasimov în funcția de comandant al grupului de invazie rusesc în Ucraina, tacticile loviturilor rusești cu rachete s-ar putea schimba, este de părere analistul militar Oleksi Hetman.

Potrivit expertului, din cauza lipsei rachetelor de înaltă precizie, rușii vor intensifica teroarea împotriva zonelor de frontieră cu lovituri S-300.

Rușii mai au la dispoziție aproximativ 500 de rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune. Prin urmare, ei sunt nevoiți să își schimbe tactica, afirmă sursa citată, conform site-ului tsn.ua.

„Ar putea continua să ne terorizeze civilii din zonele de frontieră”

„Numărul de rachete pe care le-au cheltuit pentru lovituri asupra infrastructurii nu a reușit să distrugă sistemul energetic ucrainean. Ucraina este în viață. Da, există întreruperi de energie, există pene de curent programate, dar ei nu au distrus infrastructura, dar au cheltuit o sumă uriașă de bani pentru asta, dacă calculați costul acestor rachete.

Prin urmare, cel mai probabil, Gherasimov nu va face acest lucru, pentru că ei au deja un stoc inviolabil de rachete de care nu trebuie să se atingă”, spune Hetman.

Cu toate acestea, expertul notează că rușii au o mulțime de rachete realizate din sisteme S-300 și S-400 convertite.

„Cred că ar putea continua să ne terorizeze civilii din zonele de frontieră cu aceste rachete”, a spus el, potrivit presei ucrainene.

Război în Ucraina, ziua 336

Luptele din Ucraina au ajuns în ziua cu numărul 336. Guvernul Germaniei a hotărât furnizarea unui număr redus de tancuri în Ucraina și va autoriza livrarea de vehicule blindate de fabricație nemțească de către țările aliate, în cadrul acordului cu SUA, anunță oficiali politici de la Berlin.

Potrivit acestora, care au dorit să rămână anonimi, Guvernul Olaf Scholz vrea să furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2.

Urmăriți cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina AICI

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Un rus condamnat pentru crimă și-a sunat mama, în timp ce era luat drept prizonier. Ce a putut să-i spună femeia: „La naiba! Ești singurul ei copil?”

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase